Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Budapest XXIV 20/14. rész – új szállodatípusok

2013.06.14. 12:08 12nyil

Hat varázsszálló Magyarországon

2012. augusztus 21., kedd, 12:45 • Utolsó frissítés: 2012. augusztus 21., kedd, 19:19
Szerző: Prohászka Katalin

Szeretne egy saját várat? Élné a luxusmókus életét a fa tetején? Hozza az oroszlán az ágyba a reggelit? 6 extrém hotel Magyarországon, amiről eddig nem tudott.

Borozgathat egy várudvaron a vár kulcsával a zsebében, nézheti a csillagokat elalvás előtt a jurta nyílásán, álmodhat a repülésről egy fa tetején, ébredhet oroszlánüvöltésre, kávézgathat egy templom tornyában és strandolhat a Mali Beach-en. Mindehhez még csak repülőre sem kell ülnie. Íme, a legkülönlegesebb magyarországi szálláshelyek.

Dzsungel Hotel

Ha sokáig nem szellőztetünk egy hotelszobában, akkor nem nagy kunszt oroszlánszagra ébredni. Oroszlánüvöltésre azonban annál inkább: márpedig a Hotel Dzsungelben erre elég nagy esély van, mivel ez a szálloda a nyíregyházi állatparkon belül található.

“Bár Csehországban is van hasonló állatkertes hotel, Magyarországon ez egyedülálló” – mondta a hvg.hu-nak a park igazgatója, Gajdos László. Ő járta ki, hogy a hetvenes években még az állatkert mellett lévő, úttörőknek szállást adó épület 2006-ban a parkhoz kerüljön. A kétcsillagos hotelben a törölközőtől kezdve a függönyökig minden az állatokra emlékeztet.

Dzsungel hotel zoo Nyíregyháza
Fotó: sostozoo

Ne számítsunk trendi berendezésekre, a bambuszokkal és növényekkel telepakolt Hotel Dzsungel vállaltan és vitathatatlanul puritán. De nemcsak a bambuszból épült homlokzat miatt érezzük úgy itt magunkat, mintha egy afrikai dzsungelben lennénk, hanem a zajok miatt is. Reggelente tigrisek, oroszlánok, fókák üvöltésére, pávák rikácsolására, gibbonok énekére ébredhetünk, de az sem ritka, hogy struccok néznek be az ablakon.

A szálloda aulája is különleges, ahol a parkban elpusztult állatoknak állítottak emlékeket. Ebben a helyiségben látható annak a zsiráfnak a bőre, akinek az lett a veszte, hogy egy viharban – az ijedtség miatt – szétcsúsztak a lábai és elesett.

“Aki nálunk megszáll, annak nem kell külön jegyet vennie az állatkertbe, hanem bármikor megnézheti az állatokat. Ez azért is jó, mert nem biztos, hogy egy adott időben éppen ébren van a kedvenc állata” – ecseteli a szálloda egyik előnyét az igazgató. A park magyarországi viszonylatban meglehetősen gazdag: jegesmedvékkel, pingvinekkel, majmokkal, medvékkel, fehér tigrisekkel, cápákkal is találkozhatunk, sőt fókashow-k és látványetetések is vannak. De a parkon kívül is van élet, a környéken egyebek mellett horgásztó és aquapark is található.

Hol keressük? Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Sóstófürdő
Férőhelyek száma: 6 kétágyas és 10 családi jellegű szoba + 2 lakosztály
Kinek ajánljuk? Természetet, állatvilágot kedvelőknek, családoknak.

Jurta

“A férjem gyerekkori álma volt, hogy jurtája legyen” – Bogádi Nikoletta ezzel magyarázza, bő négy-öt éve miért építették fel jurtaszállásukat az Őrségben. A hölgy korábban marketingesként irodai munkát végzett, így nemcsak a vendégeknek, de kezdetben neki is szoknia kellett a nomád életet. Merthogy a jurtaszállás annyira nomád, hogy nomádabb már nem is lehetne.

A Mongóliából hozott sátrakban áram és fürdőszoba sincs, csak a sátrakon kívül van lehetőség a tisztálkodásra. Bogádiék ugyan téliesítették az egyik sátrat, ennek ellenére tavasztól őszig vannak csak nyitva. “Nem várhatjuk el a főleg városból érkező vendégeinktől, hogy értsenek a tűzrakáshoz” – így a házigazda.

Jurta Hotel
Fotó: Mészáros Gábor

Persze még a meleg évszakban sem minden vendég élvezi a természetközelséget. Volt, aki a juhokat nem tűrte meg a jurta körül, más a villanyt és a zuhanyt hiányolta. “A jurta kör alakja a világmindenséget jelképezi, ettől harmóniát teremt. Ezt erősítik meg vendégeink beszámolói is, ezek a sátrak az ember szellemére és egész fizikumára pozitívan hatnak” – állítja Nikoletta, de ez még nem minden: itt ugyanis nagyon nem mindegy, hova lépünk.

A vándorló nomádok hite szerint a jurta küszöbére tilos, mert felébrednek az alvó házi istenek és bajt hoznak a családra. Arról nem szól a fáma, hogy ez a szállóvendégekre is érvényes-e. Persze nem minden szól itt a természetfelettiségről: ha valaki unja a világmindenséget, akkor biciklizhet, túrázhat, gombászhat, lovagolhat a környéken, vagy éppen borozgathat a vendéglátókkal az esti tűz mellett.

Hol keressük? Kercaszomor, Őrség
Férőhelyek száma: 3 db kétszemélyes jurta (pótágyazhatóak)
Kinek ajánljuk? Feszült városi embereknek, akiknek elegük van a zajból, rohanásból, minden másból.

Templomhotel

Ugye ismerős az a fafaragó, aki addig faragja a fát, amíg abból fogpiszkáló nem lesz? A templomhotel története ennek épp az ellenkezője. Tulajdonosa, Hipszki János hat évvel ezelőtt vásárolta meg azt a mátrakeresztesi ingatlant, ami akkor Isten házaként működött, a hívek csak egy évvel később költöztek új, immáron a falu közepén épült templomukba.

“Először családi nyaralót akartam építeni itt, de ahhoz ez az épület túlságosan nagy. Ezért döntöttünk végül a hotel mellett” – mondja Hipszki. De nemcsak nekünk, mivel az épület történetét valamennyi vendég végighallgathatja a “mesélő fotelban”. Röviden: az ingatlant több mint 100 éve vásárolta meg a Magyar Olimpiai Bizottság alapító tagja, Szohner Lajos, hogy aztán egy vadászházat húzzon fel rá.

Az épület sokáig a Szohner-család tulajdonában állt, később a falué, majd az ötvenes évektől a katolikus egyházé lett, és egészen 2007-ig templomként működött. “Amikor megvettem, úgy döntöttem, hogy csak a négy határoló falat tartom meg az eredeti épületből, így a belső teret is teljesen átalakítottuk” – meséli Hipszki.

Templom hotel
Fotó: templomvolgy

A két évig tartó átépítésnél csak helybéli köveket és fákat használtak fel a mesteremberek, akik leginkább a tetőszerkezet kivitelezésénél izzadtak meg. A végeredmény kívül-belül impozáns, elegánsan puritán lett: az épület illeszkedik a tájba, míg belül a berendezés rendkívül modern, mégsem hivalkodó, a giccs helyett a minimalizmus dominál mindenütt.

A korábban üzemgazdászként dolgozó Hipszki soha nem tanult vendéglátást, csak a hotelt menedzselő fia tanulja most ezt a szakmát, a családi vállalkozás – úgy tűnik – működik. Hipszkiék közvetlenek, nyitottak a vendégekkel, az általuk főzött, kizárólag friss alapanyagokból készült ételek első osztályúak – bár ez az árakban is visszaköszön.

Hol keressük? Mátrakeresztes
Férőhelyek száma: 6 kétágyas szoba. Ebből  négyet 4 ágyassá lehet alakítani.
Kinek ajánljuk? Csapatépítő tréningezőknek, házasodóknak, romantikára vágyó pároknak, síelőknek, túrázóknak.

Pipo várkastély

Állami tulajdonú hotelben megszállni már önmagában egy élmény, ha viszont ez a szálláshely történetesen egy vár, akkor a különlegesség garantált. Márpedig Pipo vára ilyen. Nem egy friss darab: eredetileg egy itáliai nemes, Filippo Scolari építtette még 1423-ban, egyszerűen azért, mert itt élt a szerelme, Ozorai Borbála.

Fotó: wikipedia.org

Egy idegen nem építtethetett volna csak úgy egy várat errefelé, ha nem lett volna Zsigmond király bizalmasa. Az így felépült vár inkább hasonlít egy korabeli firenzei palotaépületre, mint egy magyar végvárra, de ez nem is csoda, hiszen Scolari mesteremberei, a tervező és a freskókészítők is itáliaiak voltak. A várat mintegy harminc éve újították fel, újabban pedig már arra is lehetőség van, hogy a látogatók ott aludjanak.

Sőt, miután a személyzet este hazamegy, a vendégek a várkastély kulcsát is megkapják, így éjszakára tényleg ők lehetnek a vár urai. “Ez nem egy hotel, hanem egy várkastély” – magyarázta Schranz Mónika létesítményvezető. Nincs éjszakai portaszolgálat, nincs bárpult és folyamatosan nyitva tartó éttermet se várjunk. Viszont minden mást megkapunk, amit egy ilyen kora reneszánsz stílusúnak berendezett lakókastély – a klasszikus hotelekkel ellentétben – nyújtani tud.

Fotó: wikipedia.org

Rendezhetünk esküvőt a kápolnában, főzőcskézhetünk a várkonyhában, lelkizhetünk a lovagteremben, s ha netán a kelleténél több bort ittunk a vár udvarán vagy a pincéjében, akkor akár a vár szellemeivel is összefuthatunk. A szálláshely különlegessége, hogy napközben Zsigmond kori fegyvermásolatokban és az Esterházy-család emlékére állított kiállításban gyönyörködhetünk, mindezt barokk enteriőrben.

Hol keressük? Ozorán
Férőhelyek száma: 5 vendégszoba (3 kétágyas, 2 egyágyas)
Kinek ajánljuk? Nagyobb társaságoknak, műkedvelőknek, a történelem iránt érdeklődőknek.

Bambara hotel

Vajon milyen lehet a „varázslatos Afrika hangulata és életérzése”? A felsőtárkányi Bambara hotel ezt a hangulatot és életérzést ígéri, mi viszont alapvetően gyanakszunk minden étteremre és hotelre, amely egy másik kultúrával kapcsolatos összes sztereotípiát megjeleníti a berendezéseiben.

Márpedig a Bambara ilyen, a négycsillagos luxusszálloda tökéletesen hozza a fekete kontinens művi változatát a félmeztelen vagy éppen népviseletbe öltöztetett kiszolgáló személyzettől kezdve a dizájnig. Műanyag Afrika – mondhatnánk gúnyosan. Persze, itt csak és kizárólag pozitív sztereotípiák köszönnek vissza.

Afrika Hotel extrém Felsőtárkány
Fotó: wikipedia.org

Már csak azért sem, mert a hotel az észak-afrikai Maliban élő bambara törzsből vette a nevét, és berendezéseiben ugyanennek a törzsnek a hagyományait idézi fel. Ennek ellenére itt nem minden Afrika-kompatibilis. Az „élő” zenét ígérő DJ-t könnyen rajtakaphatjuk, hogy az afrikai helyett valójában kubai ritmusokat játszik, de a friss gyümölcsök alatt is inkább almát értenek, mintsem banánt.

A szépséghibák ellenére a Bambara vitathatatlanul színvonalas szálloda, így ha valakinek van pénze nyaralásra, de lusta elmenni Afrikába, és a nappalija falára ragasztott tengerparti óriásplakáttal sem éri be, akkor a felsőtárkányi luxusban megtalálhatja a számítását.

Hol keressük? Eger mellett Felsőtárkányon
Férőhelyek száma: 66 szoba
Kinek ajánljuk? Akik szeretik, hogy a luxuson felül valamilyen tematikával szórakoztatják őket

Lombfalu

"A Börzsöny sűrűjében felépített lombfalu a legmenőbb szálláshely Magyarországon, ezért is kár, hogy egy év próbaüzem után jelenleg nem fogad vendégeket. Na nem azért, mert az egy év kísérleti üzemelés kudarc lett volna, épp ellenkezőleg: Victora Zsolt ügygondnok szerint óriási siker kísérte, de a további üzemeltetéshez a legmagasabb biztonsági elvárásoknak megfelelő beruházások lennének szükségesek.

Szoba a fa tetején 6 extrém Hotel
Fotó: otegtaj.com

Ezen nem lepődünk meg, a fák koronájában lévő faházakat egymással összekötő, több mint 700 méternyi hídrendszer jelenleg majdhogynem korlátmentes: itt spiccesnek lenni felér egy öngyilkossággal. Az ügyvezető elismeri, ez a hely veszélyes üzem olyan személyek számára, akik mozgásukban, térérzékelésükben akadályozottak.

A turisztikai szolgáltatások világában ismeretlen Victora Zsolt neve, a kortárs művészetek terén viszont ismerősen cseng. Jelenleg ő a Boulevard és Brezsnyev Alapítvány elnöke, korábban az alapítvány nevével megegyező galéria tulajdonosa, de a legtöbben a Kétfarkú Kutyapártból emlékezhetnek rá, mivel a viccpárt főpolgármester-jelöltje volt a 2010-es önkormányzati választásokon.

“A hídrendszert úgy terveztük, hogy állja a viszontagságokat: erős szél, hó, jég, valamint a rajta tartózkodó emberek súlya okozta terheléssel szemben” – mondja az ügygondnok, de azért mi nem próbálnánk meg ugrálni rajta és egy erős viharban valószínűleg tele lenne a gatyánk. Az összesen 6 faházból álló lombfalu nem lett a Hilton vetélytársa, igaz, ez nem is volt az amerikai befektető pénzéből épült komplexum üzemeltetőinek célja.

Az ún. Land Artnak is felfogható lombfalu vonzereje azon túl, hogy a vendégek a fák koronáján, 8-10 méterre a földtől laknak, kétségtelenül totális természetközeliségében rejlik, az ide látogató addig nem tapasztalt kapcsolatba kerülhet az erdővel. A házak szerkezete teljesen a fák formájához idomul, így minden mozgás azt a benyomást kelti, hogy a ház a természettel összhangban él és lélegzik.

Ahhoz, hogy a megvetett ágyakkal, lámpákkal, mosdótálakkal felszerelt házakat elérjük, több óra hosszát kell gyalogolnunk az erdőben, de ha megérkezünk, akkor se keressünk konnektort vagy mosogatógépet, a lombfalu ugyanis nincs közművesítve: a villanyt napelem biztosítja, a fürdőzéshez használt vizet az esővízből nyerik, csak a környezetben elbomló, vagy újrahasznosítható termékeket használnak. Így már érthető, mire fel a spórolás: egy vendég legfeljebb 5 liter vizet használhat el naponta.

Fotó: otegtaj.com

Victora szerint a fák tetején már másmilyen a klíma, mint közvetlenül a földön, a szúnyog pedig kevesebb. De ha a vérszívóktól nem is kell tartanunk, kérdés, mit tegyünk, ha éjjel ránk jön a szükség és nem szeretnénk a sötétben botorkálva lebukfencezni a falépcsőkön. “A fa tetején lévő házakban van mobilvécé. Ha a vendég éjjel használta, nincs más dolga, mint reggel leereszteni. A személyzet kimossa, majd küldi vissza” – tudjuk meg.

Ugyanilyen módszerrel működik a további beruházási forrásokat igénylő szobaszerviz is. Kérdés, lesz-e folytatás, vagy mementó marad a Magyarországon egyedülálló szálláshely. Ahhoz, hogy újra megnyíljanak, Victora szerint egy nagyjából tízmilliós beruházás kellene (ennyibe fájna megcsinálni a biztonságos üzemeléshez szükséges munkákat), ehhez pedig befektetőre várnak a jelenlegi tulajdonosok.

Hol keressük? Börzsönyben
Férőhelyek száma: 6 faház
Kinek ajánljuk? Jógázóknak, természetet kedvelő ipari alpinistáknak

http://hvg.hu/utazas/20120821_Szoba_az_oroszlan_barlangja_mellett__6_ha

  

  

 

2012. január 27. péntek vízpart | 2 komment

Vízközeli élmény nem mindennapi szállodákban

Világtól elzárt fürdőparadicsom Tanzániában, szökőkút hotel Észak-Patagóniában, a világ legnagyobb beltéri esőerdeje Berlinben. Néhány hardcore ötlet, ha már a hazai választék nem lenne elég, meg amúgy is megnyertük a lottóötöst.

Tropical Island Resort, Berlin

Németországban általában hosszú és hideg a tél, a meleg évszakok kedvelői azonban télvíz idején is kaphatnak némi ízelítőt a nyárból a Berlin melletti Tropical Island Resort-ban. Az egykori léghajó hangár épületében helyet kapó wellness központ nyolc futballpálya nagyságú területe eléri a 66,000 m²-t. Az üresen álló kupolás épületből igazi óceánpartot varázsoltak az építészek mintegy 50.000 fával, falvakkal és minden képzeletet felülmúló vízi alkalmatosságokkal. Az épület ad otthon a világ legnagyobb beltéri őserdejének, Európa legnagyobb trópusi gyógyfürdő komplexuma, 200 méter hosszú homokos stranddal.

Trópusi Szigetek Berlinben

Fürdőparadicsom 66,000 m²-en

A Kupola

 

 

 

Alila Villas Uluwatu, Bali

Az idilli Bali szigetén elhelyezkedő trópusi paradicsom, az Alila Villas Uluwatu megkapta a fenntartható fejlesztésekhez kapcsolódó legmagasabb szintű minősítéseket. A WOHA építésziroda tervezte üdülőhely hidakkal, verandákkal és előtetőkkel "veszi birtokba" a környezetet. A szállodából csodás kilátás nyílik az Indiai-óceánra.

Villas Uluwatu, Bali

A fenntartható fejlesztés mintapéldánya

hidakkal, verandákkal

 

 

 

Six Senses Resort, Vietnám

A világtól való elvonulásra tökéletesen alkalmas a vietnámi Con Dao szigeten fekvő Six Senses Resort. A természetesen hűtött lakosztályokat az AW² Architecture tervezte, akik megkapták a Green Globe 21 nemzetközi minősítést. A szállodát fenntartható anyagokból építették, beleértve a fából készült lakosztályokat és a gyaloghidat is.

Magic Mountain Lodge, Észak-Patagónia

Hotel a Huilo Huilo Természetvédelmi Terülten

A chilei hobbit hotel

 

 

Six Senses Resort, Vietnám

A világtól való elvonulásra tökéletesen alkalmas a vietnámi Con Dao szigeten fekvő Six Senses Resort. A természetesen hűtött lakosztályokat az AW² Architecture tervezte, akik megkapták a Green Globe 21 nemzetközi minősítést. A szállodát fenntartható anyagokból építették, beleértve a fából készült lakosztályokat és a gyaloghidat is.

Six Senses Resort, Vietnám

Hotel fenntartható anyagokból

 

 

Saffire Resort, Tazmánia

A tazmániai Saffire Resort-ot a közeli strandok és a hullámzó tenger/óceán ihlette, és egy használaton kívüli lakókocsi parkból alakították át. Alakja egy rájáéra hasonlít. A tervező cég nagy erőfeszítéseket tett, hogy visszaálítsa a környék ökorendszerét, beeértve az állatvilágot s a fákat is. Esővízgyűjtő-rendszerekkel öntözik a talajt, így az erdőtüzek ellen is védelmet nyújt. Minden egyes szoba a csodálatos tájra és a hegyekre néz az Osztriga-öbölben így az ott pihenők folyamatosan kapcslatban vnnak a természettel).

Saffire Resolt, Tazmánia

Az Oyster öböl szívében

 

 

Ráadás: Capsule Hotel, Hága

A kapszula formájú hotel kitalálója a levitáció élményét kívánta megvalósítani Hágában. A kapszula átmérője 4,25 méter, két fő elhelyezésére alkalmas. Klausztrofóbiásoknak nem biztos, hogy ajánlott.

Capsule Hotel, Hága

A lebegő holland kapszula

 http://vizpartifejlesztesek.blog.hu/2012/01/27/vizkozeli_elmeny_nem_mindennapi_szallodakban

 

 

Koporsó-, kutyaház-, betoncsőhotel: 10+1 döbbenetes szálloda!

2010-10-27 19:00:00 | Szerző: Takács Bíborka

A hagyományos hotelek ideje lejárt – egyre több turista keres fel olyan extrém szállodákat, ahol akár fejjel lefelé vagy egy várban hajthatja álomra a fejét. Összeállításunkban most a legfurcsább szállodákat mutatjuk meg.

Vízesésimádóknak
Imádod a vízesést? Akkor aludj alatta. Első hallásra ugyan lehetetlennek tűnik az ötlet, de mégsem az. Chilében, Huilo Huiloban ugyanis létezik egy Magic Mountain elnevezésű hotel, ami első ránézésre leginkább egy vulkánra hasonlít. A luxushotel sajátossága a tetejéről lezúduló vízesés – így a szoba ablakából kikémlelve valóban olyan érzése van az embernek, mintha egy zuhatag kellős közepén aludna. A 12 szobás szállodából gyönyörű a kilátás: az esőerdők látványa varázslatos. Érdekes az is, hogy a szobák egy-egy különleges, helyi madárfaj nevét viselik.
Egy éjszaka ára: 120-160 dollár

Forrás: http://enchantingeden.wordpress.com
A galériáért kattints a képre!

Hotel a tenger mélyén
Aki imádja a tengert és a benne rejlő gyönyörű élővilágot, az a floridai Poseidon nevet viselő hotelben biztosan jól fogja érezni magát. Az extrém luxusszálloda 12 méter mélyen fekszik egy lagúnában, ahova lift viszi le a vendégeket. A tenger alatti komplexumban egy kápolna, hét bár, hat étterem és egy könyvtár is található. Hihetetlen látványt nyújtanak a szobák átlátszó falai, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a korallszirtek élővilágára. Nászutasok számára ideális úti cél lehet, hiszen a tenger mélyén valóban minden a relaxálásról és a romantikáról szól.
Egy éjszaka ára: 15.000 dollár/hét

Forrás: www.worldinterestingfacts.com
A galériáért kattints a képre!

Csilingelő villamos
Hollandiában négy villamost vontak ki a forgalomból, parkoltak le a fővároshoz közeli Hoogwood kisvárosában és varázsoltak belőlük hotelszobát. A tulajdonosok ízlése szerint olasz, francia, brit és amerikai szokásoknak megfelelően rendezték be az alvóhelyeket és a reggelit is az adott nemzet szokásai szerint állították össze. A villamosszobák nem puritánok: fűthetőek, van bennük fürdőszoba, tévé, rádió, hűtő és kávéfőző is.
Egy éjszaka ára: 60 Euro

Forrás: http://www.worldinterestingfacts.com
A galériáért kattints a képre!

Repülő ágyak
A repülés szerelmesei biztosan örülnének, ha egy Boeing 747-200-as Jumbo-ban tölthetnének el egy-két éjszakát. Erre bármikor lehetőségük is lehet ebben az extrém szállodában, ahol a tulajdonos kiszedette a gép mind a 450 ülését, újra festette és belső terét a hagyományos szállodáknál alkalmazott szabványok szerint építtette újra. A repülőhotelben 25 szobát alakítottak ki: egy-egy szoba hat négyzetméter, a zuhanyzó és a mosdó egy közös folyosón van. Minden kabinhoz tartozik egy sík képernyős tévé és vezeték nélküli internet is – a szobák ablakaiból pedig remek kilátás nyílik a leszállópályára. A luxus kedvelőinek a pilótafülkéből kialakított kétágyas szoba áll rendelkezésre, amihez külön zuhanyzó is tartozik. A fülke érdekessége, hogy a tulajdonos megtartotta az eredeti műszereket, kijelzőberendezéseket, a hatalmas panorámaablakból pedig csodás a kilátás.
Egy szoba ára: 1200-1400 svéd korona
A luxusszoba ára: 3300 svéd korona

Forrás: http://www.worldinterestingfacts.com
A galériáért kattints a képre!

Sziklák mélyén
A Törökországban található Cappadocia Cave Resort az egyik legnépszerűbb szálloda a világon. Nem is csoda, hiszen a szikla oldalába épített 79 szoba mindegyike hihetetlen hangulatos és romantikus. Bár a szobák falait kőből alakították ki, mégis nagyon barátságosak, amiről a modern berendezés is gondoskodik. A barlangszerű hotelben van szauna, fitneszterem, játékterem, gyógyfürdő és wellness centrum, masszázs, játszótér, jakuzzi, karaoke, gőzfürdő, sószoba, valamint fűtött kültéri és beltéri úszómedence is.
Egy szoba ára: körülbelül 84.000 Forint/éjszaka
Luxus szoba ára: körülbelül 120.000 Forint/éjszaka

Forrás: http://www.worldinterestingfacts.com
A galériáért kattints a képre!

Kutyaház nem csak kutyáknak
Idaho egyik legnagyobb turistalátványossága a 95-ös út mentén fekvő Cottonwood városa, itt található ugyanis a világ egyik legfurcsább panziója, a Dog Bark Park Inn. A tulajdonos minden bizonnyal oda van a kutyákért, ezért úgy gondolta, építtet egy hatalmas, élethű kutyaformát, belül pedig kétszintes lakosztályokat alakított ki. A szobákban nincs se tv, se telefon, de van hajszárító, hűtő, fürdőkád, kávéfőző, emellett pedig a vendéglátók házi süteménnyel és finom reggelivel is kedveskednek a turistáknak.
Egy szoba ára: 92 dollár/éjszaka

Forrás: http://www.worldinterestingfacts.com
Még a falakat is kutyás ábrák díszítik.

Kapszulahotel
Akinek klausztrofóbiája van, ne menjen a Hollandiában található Capsule Hotelbe. A narancssárga kis kapszulákat mentőcsónakokból alakították ki, amelyeket még 1972-ben gyártottak. Mivel a kis gömbök mozdíthatóak, ezért nemcsak Hollandiában, hanem Hágában is találkozhatunk ezzel a nem mindennapi szállodával. A csónakok belsején nem sokat változtattak a tulajdonosok, mindössze egy WC-t és egy lakatot szereltek fel rájuk – egy szobába egyébként hárman férnek el maximum. A legpuritánabb szoba 70 euróba kerül, ebben azonban még WC sincs, csak egy függőágy.
Egy szoba ára (birkabőrrel, párnával, diszkógömbbel): 150 euró/éjszaka

http://www.worldinterestingfacts.com
A kapszula szobái minden luxust nélkülöznek.

Fejjel lefelé
A Propeller Island City Lodge az egyik legextrémebb hotel a világon. A berlini szálloda Las Stroschen művész tulajdonában áll, aki minden egyes szobát más-más stílusban alakított ki. 31 szoba, 31 különböző ötlet és berendezés: van, ahol lebeg az ágy, van ahol egy várban aludhatunk, egy másikban fejjel lefelé vannak a bútorok, de választhatunk kék, narancs vagy gyémánt formájú tükörszobát is. Aki ide látogat, mindig visszavágyik, hiszen itt aludhat forgó ágyon, börtöncellában, gumiszobában, de akár még koporsóban is.
Egy szoba ára: 100 euró/éjszaka

Forrás: http://hotels.uptake.com
A galériáért kattints a képre!

Vissza a természetbe
A Tham & Videgard Hansson építészeti cég ötletei alapján épültek meg ezek az extrém kis házak Svédország északi részén. Az építészek célja egy olyan hotel felépítése volt, amely beleolvad a természetbe és ahol a lakók is harmóniába tudnak kerülni az erdővel. Ez a hotel hat faházikóból áll, amelyek a földtől 4-6 méter magasan „lebegnek", mindegyiknek eltérő a külseje: van, amelyik madárfészekhez hasonlít, de van olyan is, amelynek minden oldala tükörfalból épült. Érdekes az is, hogy a szobákhoz hamvasztós WC is tartozik, így a természetet sem szennyezik a vendégek.
Egy éjszaka ára: 360 euró/éjszaka

Forrás: http://cubeme.com/blog
A galériáért kattints a képre!

Betoncsövek
Sátor helyett szívesen aludnál egy betoncsőben? Linzben, Ausztriában ezt is megteheted. A csövek nem nagyok, pont elfér bennük egy kétszemélyes ágy, a rideg falakat pedig festményekkel dobták fel. A „szobák" minden luxust nélkülöznek, éjjeli lámpán és hálózsákon kívül mindenről a vendégnek kell gondoskodnia. Bár nincs mellékhelyiség sem, az árak cserébe nagyon barátiak: mindenki annyit fizet, amennyit tud és akar.

Forrás: http://www.dasparkhotel.net/
A galériáért kattints a képre!

Kilenc Óra
Mint ahogy azt a neve is mutatja, a Kiotóban, Japánban található kapszula-hotelben a vendégek nem rendezkednek be napokra, ugyanis maximum tizenhét órát tölthetnek el ott. A szobák mindössze egy ágyat, tévét vagy zenelejátszót tartalmaznak, amelyeket fiókokként egymásra helyeznek. A nők és a férfiak külön emeleten választhatnak alvóhelyet és amellett, hogy kapnak papucsot és pizsamát, még egy különleges, hat részre osztott, négyféle anyagból készült párnai s szolgálja a pihenésüket.
Egy szoba ára: 4900 jen

Forrás: http://www.itechdiary.com
A galériáért kattints a képre!

 

 http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/aludj-viz-alattvagy-koporsoban-a-legfurcsabb-hotelek-2141225

 

xx

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország magyarok bölcsesség befektető jurta cégtulajdonos Budapest XXIV

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr955361177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása