Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hithősök 40/08. rész – Wallace és Marilyn Hickey

2012.03.29. 10:44 12nyil

 

 

Mailyn Hickey a Biblia üzenetét kelti életre Hódmezővásárhelyen

 

Marilyn Hickey-ről: 1931-ben született. Eredetileg diplomatának készült, ma úgy véli: valóban "nagykövet" lett belőle, Jézus Krisztus nagykövete. Marilyn Hickey egyike volt az első keresztény prédikátoroknak, akik még a vasfüggöny lehullása előtt eljutottak Kelet-Európába, így Magyarországra is, hogy hirdessék az evangéliumot.

 

Könyvek és televíziós műsorok készítése mellett Hickey konferenciákat tart keresztény nők számára, dinamikus tanításaival sokak számára kelti életre a Biblia üzenetét.

 

Férje, Wally Hickey, a denveri Happy Church pásztora

 

Forrás: http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/marilyn-hickey-hodmezovasarhelyen/14718/

 

 

 

 

 

Marilyn Hickey : 13 éhínség és 13 csoda

 

Gyülekezetünknek szóló üzenetért imádkoztunk Hickey szájából és megkaptuk. A téma: gazdasági válságok és azok kezelése volt. Mivel a tanítás megvásárolható mind CD-n, mind DVD-n, így itt csak néhány csodáról tennénk említést az elhangzott 13-ból.

Kedves vendégünk elöljáróban felhívta a figyelmünket arra, hogy Isten nagy szolgái szinte kivétel nélkül átéltek egy, ha nem több gazdasági válságot kortársaikkal együtt.

A különbség csak annyi: Isten követei azt is megélhették, hogyan fordítja a mi Istenünk a gyászt örömre. Minden gazdasági válságra a Menny gazdasági csodával válaszolt mindazoknak, akik megtanultak szövetségben élni Istennel, vetni és hallgatni Istenre. Tanulj meg hallgatni Isten jelenlétében, hogy meghallhasd az Ő szavát.

Istentől egy kijelentés megváltoztathatja a te egész életedet. Ábrahám, Izsák, Jákób, Naomi, Ritzpa, Illés, Elizeus, Sedékiás király, Nehémiás, a tékozló fiú, az antiókhiai gyülekezet mind megtanulta, hogyan kell forgatni e három kulcsot. Például a Ruth könyve számot ad arról, hogyan költözött el Naomi és Elimélek Moáb mezejére. Soha nem kellett volna oda menniük, de ők a szemük után mentek, ami Elimélek életébe került. A megözvegyült és ezzel kiszolgáltatott Naomi - menyével Ruthtal - visszatért az övéihez biztonságot és megélhetést keresve. Ezen jó döntésével beírta magát az üdvtörténelembe, Jézus családfájába juttatva be Ruthot. „A leggazdagabb rokonnal” kötött szövetsége a társadami számkivetettségből elismertséghez, a létbizonytalanságból tökéletes gazdagsághoz juttatta ezt a két bátor nőt. Ha nem akarsz az élet vesztese lenni, azt tedd, amit Isten mond neked!

Ezúton is szeretnénk köszönetünket nyilvánítani mindazoknak, akik aktív részvételükkel és imájukkal hozzájárultak a konferencia sikeréhez.

 

Női prédikátor a muszlim világban

A pünkösdi kereszténység egyik legismertebb nőalakja napjainkban minden bizonnyal Marilyn Hickey. Eredetileg diplomatának készült, hogy kamatoztathassa nyelvtudását, és kielégíthesse utazási vágyát. Ma úgy véli: valóban „nagykövet” lett belőle, Jézus Krisztus nagykövete. Fiatal korában a keresztény lelkészek feleségei általában zongorán kísérték a gyülekezeti dicséretet, énekeltek, és a vasárnapi iskolában tanították a gyerekeket. Férje, Wally Hickey pásztor mellett rá is ez a szerep juthatott volna, ám Hickey más utat választott: teológiai tanulmányokba kezdett.

Bibliaiskolai csoportjainak rohamos növekedése hamarosan új, akkoriban egy nő számára egyáltalán nem szokványos pályát szabott szolgálatának – nemsokára már a médiát is igénybe vette, hogy a bibliai életmód gyakorlatáról szóló üzenetét terjessze. Eredetileg napi ötperces rádióműsora rövid idő alatt napi tizenöt percre nőtt, majd nemsokára hetente jelentkező tévéműsor sugárzását kezdte meg.

Az ország minden tájáról érkező meghívások jelentették Marilyn Hickey utazó szolgálatának megalapozását, amelyben kis idő elteltével újabb kapuk nyíltak idegen országok felé. Marilyn Hickey egyike volt az első keresztény szolgálóknak, akik még a vasfüggöny lehullása előtt eljutottak Kelet-Európába, így Magyarországra is, hogy hirdessék az evangéliumot.

Könyvek és hangkazetták készítése mellett Hickey konferenciákat tart keresztény nők számára, országos találkozókat lelkészfeleségeknek, és dinamikus tanításaival sokak számára életre kelti a Biblia üzenetét, miközben szilárd hátteret jelent számára férje, Wally Hickey, aki a denveri Happy Church (Boldog Gyülekezet) pásztora.

Marilyn Hickey szolgálata ma költségvetése mintegy felét nemzetközi gyógyító összejövetelek szervezésére fordítja. Az utóbbi években többször tett körutat iszlám országokban. Útjain százával hozták a helyszínre a mozgássérült, beteg embereket, akik isteni gyógyulásra vágytak. Különös szeretettel szolgál a muzulmán hívők felé, kedvenc mondására hivatkozva:
„Szeretem a muzulmánokat, és a muzulmánok is szeretnek engem.”

Forrás: http://www.nyiregyhaza.hit.hu/elet/112.htm

 

 

 

 

Marilyn Hickey: Szent Szellem a te Segítőd

 

Hogyan érthetjük meg teljesen a Szent Szellem szerepét az életünkben?

 

 

Istennek csodálatos terve van az életedre vonatkozóan, és a Szent Szellemet adta Segítőül, hogy sikeres lehess. A te dolgod az, hogy kérd és fogadd el a segítségét, azután pedig enge­delmesen kövesd az útmutatásait.

 

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítsen felfedezni a Szent Szellem személyiségét annak minden oldaláról. Szeretnélek tanítani az elhívásáról, az ajándékairól és arról, hogy mi a szerepe az életünkben. Fedezd fel a szerepét az Ószövetségben, és hasonlítsd össze azzal, amit az Újszövetségben tesz a Szent Szellemmel betöltekezett hívők életében!

 

 

Forrás: http://mek.niif.hu/03500/03505/03505.doc

 

 

 

Marilyn Hickey

 

Marilyn Hickey szolgálata emberek millióinak életét érintette már meg világszerte. A Marilyn Hickey Ministries alapítójaként és elnökeként Isten használja arra, hogy segítsen "betölteni a földet az Ő Igéjével". Szolgálata számos csatornán keresztül ért már el sikereket: más szolgálatokkal együttműködve Bibliák ezreit szállították kommunista országokba; evangélizációs összejöveteleket tartottak számos országban, többek között Etiópiában, a Fülöp-szigeteken, Koreában, Haitiben, Brazíliában, Malajziában, Japánban és Hondurasban.

Rengeteg embert értek el világszerte televíziós adásokon keresztül, amelyek olyan csatornákon láthatók, mint például a Black Entertainment Network (BET) és a Trinity Broadcasting Network (TBN). Emellett a Marilyn Hickey Ministries alapított egy kétéves, akkreditált, biblia főiskolát is, hogy keresztény vezetőket képezzen Istentől kapott küldetésük végrehajtására. 

Marilyn az Oral Roberts Egyetem Igazgatótanácsának Elnökeként is szolgálja Krisztus Testét, és ő az egyetlen nő, aki az Igazgatótanács tagja Dr. David Yonggi Cho szolgálatánál.

Férje, Wallace Hickey, az Orchard Road Christian Center pásztora, Greenwood Village-ben, Colorado államban, az Egyesült Államokban. Két felnőtt gyermekük van.  http://www.marilynandsarah.org/ 

 

#

Cikk címe

1

Marilyn Hickey: Szent Szellem a te Segítőd / könyv

2

Marilyn Hickey: Lépj be Isten jelenlétébe!

 

Forrás: http://keresztenyfilmek.com/tanitasok/38-marilyn-hickey.html

 

 

 

 

Vendégünk volt Marilyn Hickey!

Írta: Szűcs Hajnalka - Virágos Erzsébet 2008. október 28. kedd

 

Marilyn Hickey neve sokat mond azoknak, akik a karizmatikus kereszténységet nemzetközi szinten is tanulmányozzák. Kathryn Kuhlman, William Branham, Oral Roberts istentiszteletein vett részt gyerekként, fiatal lányként és elmondása szerint mély nyomot hagyott benne az, amit ott látott, tapasztalt. Minden szolgáló más személyiség volt, de ugyanaz a fantasztikus Isten szólt, cselekedett rajtuk keresztül, s aztán, mikor eljött az ideje Marilyn Hickey-n keresztül is. Középiskolai tanárnak, vagy diplomatának készült, ehelyett Isten tanítói hivatalt adott neki, hogy a világ sok részén az embereket a Biblia igazságaira tanítsa.


1931. július 1-jén született az Egyesült Államokban. Bár családja alkalomszerűen látogatott istentiszteleteket, ő maga már tinédzser korában elkötelezte magát az Úrnak. Szent Szellemtől csak főiskolai évei alatt született újjá. Először édesanyja töltekezett be Szent Szellemmel, és az óriási élmény hatására lányát is szerette volna meggyőzni. A folytonos noszogatás majdnem derékba törte Marilyn keresztény pályáját, amikor egy megnyerő fiatalembernek, Wallace Hickeynek mégis sikerült meggyőznie őt az újjászületés fontosságáról. Így vall erről az időszakról:

„Egy álmatlan éjszaka Isten megmutatta nekem, milyen lesz az életem, ha továbbra is ellenállok az Ő akaratának. Megmutatta nekem, hogy ha nem megyek hozzá Wallyhoz, Kaliforniában fogok élni, tanítok majd és lemaradok mindenről, amit az életem felől Isten eltervezett.”

Összeházasodtak és három év múlva, 1958-tól Amarilloban (Texas) kezdtek segédpásztorként szolgálni. Ebben az időben Marilyn főként az imaélete megerősítésén fáradozott. 1960-ban a házaspár Denverbe költözött, hogy mintegy úttörőként segítsenek felépíteni egy teljes evangéliumi közösséget.

 

A 25 fős magból az Orchard Road Christian Center 1980-ra egy 2000 fős igeközpontú, Szent Szellemre figyelő, Istent felszabadultan dicsérő közösséggé nőtte ki magát. Marilyn 1976-ban, éppen egy visszafogottabb időszakban kapta meg személyes elhívását az Ige egész világon való prédikálására.

 

Abban az időben nőket nemigen engedtek mikrofonhoz, de az Úr biztosította Marilynt arról, hogy ez nem az ő, hanem magának Istennek a gondja. Imaéletében további segítséget jelentett, hogy Dr. Yongi Cho felkérte őt , hogy legyen igazgatótanácsi tag a koreai megagyülekezet nemzetközi részlegében. Ez a nagyszerű időszak mindenképpen alapot jelentett számára a sikeres nemzetközi szolgálathoz, hiszen részt venni Isten ilyen nagyszabású munkájában rengeteg lemondással és küzdelmes munkával is jár.

 

Marilyn kezdetben bibliaiskolában tanított, majd az egyre nagyobb érdeklődés egy rádióadássá nőtte ki magát. Ma már saját, lányával Sarahval együtt működtetett, naponta jelentkező tévéműsorát a világ minden táján figyelemmel kísérhetik az érdeklődők. (Today with Marilyn and Sarah ) Mindemellett folyamatosan járja a világot, muzulmán és hindu országokban is nagy sikerrel hirdeti az evangéliumot. Isten pedig folyamatosan megerősíti az Igét jelekkel, csodákkal, és gyógyulásokkal.

Magyarországra a rendszerváltás előtt jött először. Már ez az első alkalom előrejelezte a hosszú, máig tartó, gyümölcsöző kapcsolatot. Szinte nem múlt el év, hogy ne látogatta volna meg a Hit Gyülekezetét, s pár éve - nagy örömünkre - nemcsak Budapesten, hanem a vidéki Istentiszteleteken is tanít, szolgál.

 

Akik évek óta kísérik figyelemmel a szolgálatát, tudták, hogy újra egy radikális, tüzes prédikációt fognak Tőle hallani, ami kimozdítja őket a megszokásokból, a sablonos, „hétköznapi” gondolkodásból Istenről. 77 évesen is vidám, energikus személyisége önmagában is bizonyság Isten jelenlétéről és gondviseléséről. Salgótarjánban az éjféli csodákról beszélt. Akkor még nem gondoltuk, hogy üzenete napról napra aktuálisabbá válik, ahogy telik az idő. Azokról a bibliai eseményekről beszélt, amik éjfélkor, az éj legsötétebb szakaszában történtek. Az első és legfontosabb tanulság az volt, hogy Isten a sötét időszakokban szeret csodákat tenni. A népét Egyiptomból éjfélkor vezette Marilyn Hickey ki, amikor az öldöklő angyal pusztította az ott élő népet. Izrael viszont a páska rendtartásának megtörténte után sértetlenül és gazdagon jött ki onnan. Sámsonnal Gázában szintén éjfélkor tett csodát. Megszabadította őt az ellenségei kezéből kilátástalan helyzetben is. Aztán egy másfajta áldásról beszélt Ruth történetén keresztül. Az ő sorsa is egy éjszakán fordult meg, s lett számkivetett, hazátlan özvegyből egy Isten által kiválasztott nő Jézus családfájában. Az újszövetségi éjféli fordulatok talán még beszédesebbek, hiszen közvetlenül Jézushoz köthetők. A döntést, hogy kiissza a keserű poharat, leteszi az életét az emberekért éjjel hozta meg Jézus a Gecsemáné kertben imádkozva. A visszajöveteléről beszélve azt mondta, az éj legsötétebb szakaszában fog ez megtörténni, akkor, amikor a gonoszság megsokasodik a földön. Ilyen ígérettel a szívünkben nincs az a nyomorúság, próba, ami el tudna keseríteni bennünket. Jézus kész a legkilátástalanabb helyzetben is segítségünkre sietni. Tudta ezt Pál és Silás is, „éjféltájban imádkozva, énekkel dicsőítették Istent," miközben tömlöcben voltak, kalodába zárva! Erre földrengést támasztva Isten kiszabadította őket Ez is valódi éjféli csoda volt! Mint ahogy az is, amit Pál apostol élt át egy éjszaka az Adrián. Egy hajón hánykolódva, 14 étlen töltött nap után egy óriási, pusztító vihar kellős közepén angyal állt mellé, buzdítani őt, hogy nem vesznek el, mert el kell érnie a célját, a császár elé kell állnia az evangéliumot hirdetni. A hajót Pál miatt és terve miatt 276 főnyi legénységével csodával mentette meg Isten. Az Istentisztelet nemcsak e tanítás miatt volt különleges a salgótarjáni gyülekezet számára, hanem amiatt is, hogy együtt lehettünk sok szlovákiai testvérünkkel és láthattuk, ahogyan az ott szolgáló pásztorokat megerősíti és felkeni Isten Marilyn Hickey-n keresztül. Mint vendéglátók, egy regionális Istentisztelet házigazdáiként magunk is vendégségben érezhettük magunkat. Isten Igéje terített asztal volt számunkra.

 

Forrás: http://karizmatikuskeresztenyek.network.hu/blog/karizmatikus-keresztenyek-hirei/vendegunk-volt-marilyn-hickey

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szeretet biblia szolgálat tanító gyülekezet gazdasági csoda szolgálati ajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr204347546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása