Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vajon Európából támad-e az Antikrisztus?

2016.08.29. 09:11 12nyil

 

Nos, bevallom sok évig nem igazából érdekelt a téma. Buzgó keresztényként még csak-csak, de egy picit „megfáradtabb hívőként” már nem annyira.

 

Annak idején tetszett Derek Prince: Európából támad-e az Antikrisztus[1] írása, de volt egy feloldatlan bibliai állítás, amit ő sem tudott megindokolni.

 

Ez pedig a következő Ige:

 

„Ne örvendj oly nagyon Filisztea, hogy eltört a téged verőnek vesszeje, mert a kígyó magvából baziliszkusz jön ki, amelytől szárnyas sárkány származik.” (Ésaiás 14, 29.)

 

A kígyó = a kísértő, aki bűnbe ejtette Évát, és Éván keresztül Ádámot, és az egész leendő emberiséget.

A baziliszkusz = a mérges kígyó, akit legtöbbször Antiochus Epifanes-szel szoktak azonosítani, aki betiltotta a jeruzsálemi templomban az áldozatokat, és magát kezdte ott imádtatni.

A szárnyas sárkány = szintén konkrét személy, az Antikrisztus saját maga.

 

Nézzük meg, származás alapján, hogy a 3 személy milyen identitású.

 

A legelső a kígyó, amely lehet egy gonosz angyal állati testben.

 

 

 

 

De miért kellett nem emberi alakot ölteni a kísérőnek? Nos, ember akkor még csak az EMBER volt Éva számára, azaz csak Ádám volt, senki más. Egy másik emberi lény megjelenése igencsak furcsa lett volna – hiszen azt azért tudta Éva, hogy Isten csak ő kettőjüket teremtette embernek – tehát ha emberként jelent volna meg a kísértő, akkor egyből lebukott volna.

 

A második személy Antiochus Epiphanes, Nagy Sándor utódja, aki a 4 utódbirodalom közöl az egyiknek, a szeleukida résznek volt a feje. De ez csak a birodalom elnevezése, a származása pedig szír volt, azé a népé, akik Dávid és Salamon idejében Izraelnek alárendelt kisebbségként éltek.

Utánuk viszont komoly háborúkat vívtak Isten népe ellen.

 

Na mármost a kérdés csak az, hogyha a Sátán királyi széke Pergamon, – ami Kis-Ázsiában van, közel Görögországhoz –, akkor ez hogy kerül kapcsolatba a szírekkel?

 

„A Pergamonbeli gyülekezet angyalának írd meg: Ezt mondja az, akinél a kétélű éles kard van:

 Tudom a te dolgaidat, és hogy hol laksz, ahol a Sátán királyiszéke van; és az én nevemet megtartod, és az én hitemet nem tagadtad meg Antipásnak, az én hű bizonyságomnak napjaiban sem, aki megöletett nálatok, ahol a Sátán lakik.

 De van valami kevés panaszom ellened, mert vannak ott nálad, akik a Bálám tanítását tartják, aki Bálákot tanította, hogy vessen botránykövet az Izráel fiai elé, hogy egyenek a bálványáldozatokból, és paráználkodjanak.” (Jelenések 2, 12-14.)

 

Amikor középiskolás voltam, alkalmam nyílt arra, hogy az akkori Kelet-Németországba utazzak. Az még a két Németország egyesítése előtt történt.

Nos, felhívták a figyelmünket, hogy feltétlenül menjünk el egy múzeumba, mely Berlinnek a Nyugat-Berlinhez közeli határához (értsd: A FALhoz) már nagyon közel van. (Onnan sokan próbáltak sikertelenül átszökni a szabad világba).

 

S a múzeumban bizony ahogy az Isten Igéjében meg van írva:

 

„… amit hallottunk, amit szemeinkkel láttunk, amit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk… és tanúbizonyságot teszünk róla és hirdetjük néktek” (1János 1,1-2/a.)

 

Emlékszem Pergamon város FALaira, rajta a festett állatalakokra, a teljes életnagyságú szobrokra. Az egyik oroszlán szájába benyúltam (szerencsére nem kapta be a kezem), és kitapintottam a szájpadláson gondosan kialakított vésett részeket…

 

 

De akkor nem voltak szírek Berlinben!

Törökök igen, de ők is csak Nyugat-Berlinben – a lehetséges pergamoni leszármazottak!

 

S akkor 1990-ben leomlott a fal, a két Berlin egyesült. Azaz az ókori Pergamon mai területéről származó város falai és szobrai egységbe kerültek szellemileg az ókori Pergamon mai területéről származó személyekkel.

 

Eltelt kereken ¼-ed évszázad, s láss csodát! A szírek özönei kezdtek áramlani Európába, és zömük célpontja Németország, s maga Németország is kifejezetten szíreket akart leginkább befogadni!!!

 

Hogy mi történt azóta?

 

Szírek tömegei lesznek kereszténnyé veszik fel a kereszténységet az iszlám helyett!

 

 

Most főleg hölgyekhez szeretnék szólni, mert most éjszaka olyan rózsákról álmodtam, akik – bár megtörtént az aratás – még leszakítatlanul maradtak.

 

Az európai matriarkális (nő/anyaközpontú) rendszer nem Istentől származik. Istentől a patriarkális rendszer származik. (Noé, Ábrahám, Izsák, Jákób, Saul, Dávid, Salamon…)

 

Nem voltak tökéletesek, de az biztos, hogy férfiak voltak…

 

A (főleg) nők elleni erőszak megnyilvánulások jelek.

„és paráználkodjanak.” (Jelenések 2, 14/b.)

Paráznaság bármiféle szexualitás a férfi-nő közötti házasságon kívül.

 

A megtérés nem csak azt jelenti, hogy valaki eljárogat egy gyülekezetbe. Értékrendszer változtatást is jelent. Nőközpontú gondolkodás sokáig nem egyeztethető össze a Bibliával.

 

Isten tökéletes akarata a monogámia (1 férfi és 1 nő). Ahogyan a teremtésnél is történt.

Mellérendelő viszony, kötelező sorrendiséggel.

 

Ehhez képest a mellérendelő viszony rossz sorrenddel – nem ékes.

Alárendelő viszony helyes sorrenddel – a törvény idején ez lett, de ez nem Isten tökéletes akarata, melyet az Egyházban tud megmutatni.

Alárendelő viszony rossz sorrenddel – ez lázadás Isten ellen, luciferi gondolkodásmód.

 

Mert azt mondod: „Engem ne szakítson le senki magának! Én magamnak akarok ékeskedni, nem másnak!” Ahogy akarod. De tudd meg, hogy az érett búzakalász boldog, amikor learatják, és nem ellenkezik. Máskülönben elvesztené az értékét. Így viszont megszabadítják (egy fájdalmas vágással) a szalmától, kifújják-kipergetik belőle a pelyvát, így nyerik ki belőle a gabonát.

 

Szalma = világi dolgok 

Pelyva = értéktelen dolgok

 

„Az Istennek nékem adott kegyelme szerint, mint bölcs építőmester, fundamentumot vetettem, de más épít reá. Ki-ki azonban meglássa mi módon épít reá.

Mert más fundamentumot senki nem vethet azon kívül, amely vettetett, mely a Jézus Krisztus.

Ha pedig valaki aranyat, ezüstöt, drágaköveket, fát, szénát, pozdorját épít rá erre a fundamentumra;

Kinek-kinek munkája nyilván lesz: mert ama nap megmutatja, mivelhogy tűzben jelenik meg; és hogy kinek-kinek munkája minemű legyen, azt a tűz próbálja meg.

Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmát veszi.

Ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga azonban megmenekül, de úgy, mintha tűzön keresztül.” (1Korinthus 3, 10-15.)

 

(Fontos: a szalma ugyanúgy, ahogy a fa és a pozdorja felhasználható FAL illetve ház építésére – például a vályogtéglához szalma kell. )

 

 

„A tehén és medve legelnek, és együtt feküdnek fiaik, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik;

És gyönyörködik a csecsszopó a viperák lyukánál, és a csecstől elválasztott a baziliszkusz lyuka felett terjengeti kezét” (Ésaiás 11, 7-8)

 

Nos, kicsi a valószínűsége, hogy az oroszlán szénát (füvet) fog enni, de hogy szalmát egyen, az még kevésbé.

 

Sajnos itt keveredik a széna a szalmával (Xénia a Salma Hayek-kel) vagy ahogy egyesek mondják Gizike a gőzekével.

 

Tehát a füvet levágják és megszárítják => ehető az állatok számára,

learatják a gabonát, és a szárát levágják => szalma, mely vagy alom az állatoknak, vagy vályogtéglához, esetleg ún. vert falhoz felhasználható házépítéshez.

 

 

Vannak gyakorlati dolgok, amikor nem szabad mindent szó szerint venni a hétköznapi élettől távol levő – elefántcsonttornyukban csücsülő – prédikátorok/teológusok tévedhetnek…

 

A vályogtégla többféleképpen is készülhet:

Polyva és sár – amikor József Egyiptomban volt.

Szalma és sár – nyomokban még ma is megtalálható a magyar Alföldön.

 

A pelyva vagy polyva lényegében ugyanazt jelenti.

 

 

 

Visszatérve az eredeti témára: annyit érdemes lenne észrevenni, hogy akár emberek millióit is mozgásba hozhatja egy olyan folyamat, melynek hátterében – akár tetszik, akár nem – ott van Isten Igéjének beteljesedése.

 

[1] Megjelent: Új Exodus, 6. szám 1991/3. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr3911658842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása