Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Budapest XXIV 20/01. rész – A XXIV. kerület helye

2013.05.29. 13:15 12nyil

Területe 40,77 km2, Lakossága: 20387 fő.

http://www.budapestinfo.eu/keruletek/budapest_23_kerulet

 

A XXIV. kerület a XXIII. kerületből nő ki.

Az alábbi térképeken azért a XXIII. kerületet érdemes megnézni.

 

 

Másfél milliós jövedelemkülönbség Budapest kerületei között

 

2012. október 3. - 10:21

 

A 2011-es évre vonatkozó szja-bevallások adatai szerint a főváros XII. kerületében (Hegyvidéken) élőknek a legmagasabb az egy főre jutó összevont jövedelmük, 3 millió 733 ezer forint, míg a XXI. kerületben (Csepelen) lakóké a legalacsonyabb, 2 millió 52 ezer forint. [...]

http://www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=173719

 

 

Kerületek elnevezései

http://budapest.ucoz.org/index/budapest_keruletei/0-5

 

 

a02_3-210_on.jpg

 

http://www.kti.hu/index.php?mact=Album,m5,default,1&m5albumid=27&m5page=2&m5returnid=518#link

 

 

 

Egyre népszerűbb a garázdaság és az önbíráskodás

2006. május 22., hétfő 09:28 |
 

Budapesten a VIII., a IX., a X., a XI., a XIII. és a XIV. kerületekben a leggyakoribb a bűnözés, a rendszerváltás óta nagyban növekedett az erőszakos bűncselekmények - különösen a garázdaság és az önbíráskodás - száma, leginkább a nők félnek, és romokban a közlekedési morál, derült ki egy szabadegyetemi előadáson, amit a Rendőrségi Igazgatási Központban tartottak.

Nincs bűnözésmentes terület, de mivel a bűnözés mértéke összefügg a település méretével, a fővároson szemléltethetők leginkább az urbánus bűnügyi viszonyok, mondta Kerezsi Klára, az Országos kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási Osztályának vezetője a városi bűnözés tipikus formái, az új bűnözési trendek elemzésekor.

 

Nyócker, meg kilenc, meg tíz

 

A kriminológusok négy zónára osztják a fővárost a bűncselekmények gyakorisága, illetve a bűnelkövetők száma szerint. A bűnözéstől leginkább fertőzött terület az úgynevezett átmeneti zóna - ide sorolják a VIII., a IX., a X., a XI., a XIII. és a XIV. kerületeket. A legbiztonságosabb - körülbelül harmadannyi bűncselekménnyel - a hegyvidéki zóna (II. és XII. kerület), amitől csak kicsit marad el a belső (I., V., VI. és VII. kerület) és némileg jobban a külső zóna (azaz a főváros szélein található kerületek). [...]


Budapest kriminális zónái (zöld: hegyvidéki zóna, citromsárga: belső zóna, narancssárga: külső zóna, piros: átmeneti zóna)

 

http://index.hu/bulvar/trendek0517/

 

 

A XXIII. kerület lakatlansága nagyon jól látható.

 

Civilek szemével a budapesti kerületek jövőjéről

2010. április 19.

Egyes médiumok információi szerint a választásokon nyertes pártszövetségnek már most kikristályosodott tervei vannak Budapest közigazgatásának jövőbeli átalakításáról. Ezek arról szólnak, hogy több városrész összevonásával jelentősen csökkentenék a budapesti kerületek számát. A párt belső nyilvánosságában most arról beszélnek, hogy egy kétharmados többség birtokában gyors és radikális változások várhatóak. A legfontosabb első intézkedések az önkormányzati struktúrát érintik. A változtatások egyik fő terepe várhatóan a főváros helyhatósági rendszere lesz.

A téma politikai hullámokat is vert, de ennél érdekesebb, hogy egyes Budapesttel foglalkozó blogok is közöltek elemző írásokat a jelenlegi kerületek átszabásáról. Több említésre méltó példa közül az első írás a jelenlegi kerületek átalakításának lehetséges forgatókönyveivel, míg a második és a harmadik egy nyolc kerületes, a negyedik pedig egy tizenkét kerületes Budapest részletesebb kidolgozásával rukkol elő.

www.bbr.hu

 http://www.bbr.hu/hirek/158/civilek_szemevel_a_budapesti_keruletek_jovojerol

 

 

Csökkentenék a képviselők számát, egyszerűsítenék a működtetést

“Átszabhatják” a fővárost

Magyar Hírlap

A Magyar Hírlap információi szerint a Fidesz vezérkara négy lehetséges modellt vizsgál a fővárosi önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban.

“A fővárosi közigazgatás lehetetlenné vált működése kényszeríti ki leginkább az önkormányzati reformot, javaslataimat ezzel kapcsolatban fogalmaztam meg” – közölte a Magyar Hírlap megkeresésére Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Elemzésében, amelyet az ellenzéki párt debreceni polgármestere, Kósa Lajos segítségével készített, négy elképzelést ajánl a Fidesz vezetőinek figyelmébe.

Az első variáció azzal számol, hogy megmarad a huszonhárom kerület, de bizonyos hatásköröket elvonnának a főváros javára. Megszüntetnék a kerületi szabályozási tervet, egységes vagyongazdálkodást és városrendezést vezetnének be, a képviselők számát nagymértékben csökkentenék.

Hét-nyolc kerület lehetséges kialakítását veti fel a második forgatókönyv: Budán három, Pesten négy-öt kerület jöhetne létre, megőrizve az önkormányzati jogosítványokat. Elképzelhetőnek tartják, hogy a Duna egyik partján Óbuda, Újbuda és a Hegyvidék, a túloldalon pedig Újpest, Csepel, a Belváros és Pestszentlőrinc-Pesterzsébet köré csoportosulnának a kerületek.

A harmadik változat a Fidesz kilencvenes években kidolgozott citykoncepcióját eleveníti fel, ebben a modellben Budapest belső kerületei olvadnának össze. Az elemzésben taglalt példa szerint az I., a II. kerület egy része, az V. a VI., a VII., a VIII. a IX. és a XIII. kerület egy része alkotná a fővárost. A III., a IV. és a XI. kerület megőrizné önállóságát, a többi kerületből összevonással további négy-öt alakulna. A negyedik koncepció szerint a huszonhárom kerület megszűnne, s a városrészeket elöljárók képviselnék, a Fővárosi Közgyűlés tagjainak száma negyvenre csökkenne.

Forrás: Magyar Hírlap

http://csepel.info/?p=3553

 

 

E75 (M5), az E71 (M0) és az E60 utak kereszteződésénél van "a csücsökben" még egy kis beépített terület, de alatti lakatlan terület található.

 

 

Felosztani Budapestet

 2010.06.27. 13:20

Egy újabb hír kapcsán egyre inkább arra a következtetésre jutok, hogy visszafelé fejlődünk. Azt hittem ez egy újabb olcsó prolihumor, de úgy tűnik igaz: több dél-erdélyi város összevonásával egy hatalmas metropolisz övezetet alakítanának ki az erdélyi Déva környékén.

Miért másolják le a Budapest féle idejemúlt modellt, nem tudni. A Budapesthez hasonló hatalmas alakzatoknak nincs jövôjük. Hogy mi a megoldás? Ez lenne, időrendben:

  • Újra felosztani Budapestet Budára és Pestre.
  • Budát és Pestet felosztani kerületek szerint 40-50 ezres városokra.
  • A kerületeket felosztani 3-4 ezres kisvárosokra. [...]

 

http://terelout.blog.hu/ 

 

 

Itt jól látható a Zöld Övezet.

http://www.pointernet.pds.hu/pesthidegkut/

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/10/az_egyetemistak_mentik_meg_a_lakaspiacot/

 

------------------------------------------------------------------------ H I R D E T É S ------------------------------------------------------------------

pd_plakat_2016_szept_fekvo.jpg

----------------------------------------------------------------------- H I R D E T É S ------------------------------------------------------------------

Szólj hozzá!

Címkék: budapest Budapest XXIV

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr95332020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása