Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Budapest XXIV 20/17. rész – kertvárosias kerület

2013.06.18. 16:17 12nyil

Nemes Nagy Ágnes

Fák

Tanulni kell. A téli fákat.
Ahogyan talpig zúzmarásak.
Mozdíthatatlan függönyök.
Meg kell tanulni azt a sávot,
hol a kristály már füstölög,
és ködbe úszik át a fa,
akár a test emlékezetbe.
És a folyót a fák mögött,
vadkacsa néma szárnyait,
s a vakfehér, kék éjszakát,
amelyben csuklyás tárgyak állnak,
meg kell tanulni itt a fák
kimondhatatlan tetteit.

http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?docId=0000001164&secId=0000114572&mainContent=true&mode=html

Csobognak a szökőkutak, kivéve a Tettyét

2012. május 12. 10:29   Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)
Pécs  | A város területén tizenkilenc szökőkutat működtet a városüzemeltetési cég, ezekben vegyszerrel kezelik és folyamatosan forgatják a vizet.

A nyárias időre és a hosszú hétvégére való tekintettel már április végén elindultak a szökőkutak a belvárosban, ezzel is kellemesebbé varázsolva a terek hangulatát, május elejétől pedig a többi városrészben is fokozatosan beüzemelték a kutakat. [...]

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/csobognak-a-szokokutak-kiveve-a-tettyet-442068#p2

 

 

http://www.kertiszobrok.com/hu/?seite=partner.php

 

Az üvegszál erősítésü műszikla külső- és belső térben egyaránt időtálló, könnyen tisztítható, és áttelepíthető. Pontos másolata a természetben található köveknek, mégis súlyánál fogva bárhová felhasználható. Bármilyen szín, forma és méret kialakítható. Akár mennyezetre is felszerelhetők, barlangok, oszlopok, bútorok is kialakíthatók a szikla és kavics alakú kövekből. A műsziklába világítások, hangfalak, polcok és akár élő- vagy műnövényes helyek is kialakíthatók. A kívánt alpszínben gyártjuk, és a végmunkák során patinázzuk, öregbítjük. Külön  vízhatlan hátfala és medencéje biztosítja, hogy a műszikla szőnyegre, parkettára, kőre bitonsággal beépíthető.
műszikla 017.jpg     műszikla 033.jpg     műszikla 020.jpg

 

Vízeséseink melyek valósághű műsziklából készülnek, természethű megjelenésen kívül a megfelelő páratartalmat is biztosítják, ami nem tesz kárt a környezetben, mivel a levegő hőmérsékletének függvényében ad le több vagy kevesebb párát, valamint az élőnövényeknek megfelelő mikroklímát tesz lehetővé.A beltérben elhelyezett kompozíciók saját külön üvegszálas medencével és hátfallal készülnek. Ez az eljárás biztosítja, hogy a műszikla kőre, parkettára, padlószőnyegre 100 % biztonsággal elhelyezhető.
műszikla vízesés 055.jpg     műszikla vízesés 041.jpg     műszikla 072.jpg

 

http://www.papillondesign.hu/webset32.cgi?Papillon_2000@@HU@@63@@572664454

 

 Egészen különleges, világviszonylatban egyedülálló  interaktív szökőkút, mely egy 10m x 15m-es téglalap oldalai mentén kialakított  vízfalból áll. A 3m magas vízfalon száraz lábbal kelhetünk át, mivel az belépéskor előttünk automatikusan szétnyílik - jobbra víz, balra víz, középen semmi.

 Belépés után a vízfal magától bezár mögöttünk, s ha éppen nem "kelnek át" mások a vizen, úgy egy belső térben találjuk magunkat. Ilyenkor ez a belső tér a béke szigetévé válik.

Az első interaktív szökőkút technológiai tervezését és kivitelezését a Technoconsult kft. végezte. Amennyiben a szökőkútnál jár, azt fogja tapasztalni, hogy a járókelők - kicsik és nagyok - mosolyogva, nevetve játszanak a szökőkútnál vagy nézik a többieket.

http://www.technoconsult.hu/szokokutak?gclid=CJaN-uzX7bcCFYVV3god6nUAcg

Életmentő lehet: íme az ivókutak, csobogók, hűtött helyek listája (Pécs)

2012. június 29. | 14:41 

 

 Tizennyolc csobogó, több vízosztó pont, permetkapu és számos légkondicionált hely segít enyhíteni az elkövetkezendő napok kánikuláját Pécsett. A pokoli hőségben a BIOKOM július elsejétől a riasztás végéig hűti a város útjait. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, az Országos Tiszti Főorvos III. fokozatú hőségriadót rendelt el június 30-án 0 órától július 04.-én 24 óráig Magyarország egész területére. A forróság ideje alatt Hűtsük lakásunkat, nappal az ablakot tartsuk csukva, használjunk sötétítő függönyt, a szellőztetést hagyjuk sötétedés utánra. A nagy melegben 11 és 15 óra között lehetőleg árnyékban tartózkodjunk, kerüljük a tűző napsütést. Ha szükséges, hűtsük szervezetünket, használjunk vizes borogatást, zuhanyozzunk langyos vízben. Fordítsunk figyelmet arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel pótoljuk az izzadással elveszített folyadékot. Az ajánlott mennyiség 2,5-3 liter naponta. Ha elindulunk otthonról, vigyünk magukkal folyadékot, amennyiben szükséges, keressük fel városszerte az ivókutakat.

http://www.pecsistop.hu/regio/eletmento-lehet-ime-az-ivokutak-csobogok-hutott-helyek-listaja/1058857/

 

 http://www.cdci.hu/elado-onallo_haz/god-123321

 

 http://wikimapia.org/24492677/hu/Sz%C3%B6k%C5%91kutas-medence

 

 emlek-mas.blogspot.com 

 

 gallery.site.hu 

 

 bekescsaba.utisugo.hu 

 

 jovok-megyek.blogspot.com 

 

 www.pandapont.hu 

 

 www.bastyavar.hu 

 

www.lealkudtuk.hu  

 

http://blog.utazoinfo.hu/post.php?id=172

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország békéscsaba vidék Andrássy út Budapest XXIV

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr295367400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása