Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Devizahitel 40/35. rész – Kör alakú családi házak

2013.05.18. 16:47 12nyil

Majdnem kör alakú családi ház Bodajkra

Bodajkra, erre a kis bakonyi településre készült az alábbi terv. Az építtető részéről a kiindulás egy földszintes köralakú ház volt, lehetőleg használható lapostetővel, passzívház közeli kialakítással. A kör alaknak megvolt az igen racionális (de itt nem taglalandó) oka. A passzívház standard nem volt cél, viszont kíváncsiak voltak az energetikai következményekre, ezért készült a házhoz PHPP számítás. Igazából nem kellett volna sok, hogy elérjük a 15-ös értéket, de azért pár csomópont így is okozott gondot.

Mint a talajmechanikából egyértelművé vált, a mértékadó talajvízszint valahol a telek magasságában található, így egyrészt ki kell emelni a házat a telek feltöltésével, másrészt kútalapozást kellett választani. A kivitelezés időközben elkezdődött és egy szárazabb időszakban meg lehetett úszni az állandó talajvízsüllyesztést az alapozás kivitelezésekor.

A kezdeti kör alakot sikerült sokszöggé konvertálni, így nem kellett számolni a mindenütt íves falak következményeivel, viszont a centrális tér számos kompromisszumot eredményezett, különösen a konyha igényel még némi átgondolást. Az épület középpontjában egy épített, kör alakú étkezőpad és asztal található, körülötte alacsony szekrény-polc, felette pedig bevilágítót helyeztünk el.

A tetőterasz elsősorban a nyári napozás és tartózkodás miatt volt fontos, a részben fedett térrel a naptól és az esőtől is védett területtel. Az épület mögött látható a Bakony, így a résszerű nyílások abba az irányba nyújtanak kitekintési lehetőséget.

Az épület tömege – a szokatlansága ellenére is igyekezett egyszerű maradni, hiszen az alapvető tömeg egy sokszög hasáb ferde levágásával keletkezett.

 


 

 


Csillagvizsgálónak sem lenne rossz az a XVIII. kerületi ház, amelyiket kivételesen joggal nevez exkluzívnak, különlegesnek az ingatlanos. Tíz éves, száz négyzetméteres és kör alaprajzú. Kívülről kicsit bizarrnak tűnik a zöld tetejével és a csupaüveg falával, de a felülről megvilágított körgalériás nappalinak egész kellemes hangulata van - legalábbis ezen a képen. Az aranyhalas tó, meg az alsó szinti garázs és bolt némiképp árnyalja a képet - de azért nagyon kíváncsiak vagyunk. Ha valaki ismeri vagy járt benne, írja meg milyen.  

 

http://urbanista.blog.hu/2008/11/03/kor_alaku_hazat_arulnak_pestszentimren_atriumos_nappali_uvegtetovel

 

Egy kattintás és nem maradsz le a friss posztokról:

Egy egészen különleges luxusház

                                         

 

Saját tó, tíz hektáros kert, közvetlen kapcsolat a Bealieu-folyóhoz, és egy egészen különleges, Európában ezen a szinten majdnem páratlan design – ez a néhai Seymour Harris építész egykori otthona, melyet akár meg is vehet... ha van 12 millió fontja.

 

A neves építész, Seymour Harris tervezte épület 1962-ben készült el, és a tervező maga hat évig lakott benne.

A különleges, kör alakú épület 50 éve alaposan sokkolta a szomszédokat, akik a vidéki Nagy-Britanniában nem nagyon voltak ilyen különcségekhez szokva (el is nevezték a Beaulieu-i Hollywoodnak).

 Az építész özvegye, Joan erről is beszélt a Guardian című lapnak 2009-ben adott interjúban, mondván, a közvetlen környezet, a szomszédok ennél jóval prózaibb stílushoz voltak szokva.

 

A Seymour Harris által a tipikus etiópiai kör alakú házak nyomán Tukalnak elnevezett épületben egyébként saját mozi, medence és táncterem (legalábbis a házat áruló ügynökség annak nevezi) található.

Tudja a fene, nekünk a maga különlegességével is tetszik a ház...

 http://gazdagisztan.postr.hu/egy-egeszen-kulonleges-luxushaz

 

Kupolaház, Nemesbük – Hévíz

A ház amit nem lehet nem észrevenni…

http://kupolahaz.totalh.net/

Представлен проект плавающего курорта на солнечных батареях (ФОТО)

01.06.2012 12:00

 
Представлен проект плавающего курорта на солнечных батареях (ФОТО)
 

Loukas Residence - Egy kör alakú villa Cipruson

frissítve: 2013. január 10. 09:48

| még nem szólt hozzá senki.

| szerző: Sunny

| forrás: freshome.com



Ezt a kicsit talán szokatlan, kör alakú modern épületet nem tudom NEM megosztani Veletek.

 Ezt a figyelemre méltó villát, a Loukas Residence-t, a ciprusi Vardastudio építészei álmodták meg, olyanra, amilyennek azt a megrendelő elképzelte. Nagy volt a meglepetés, amikor megtudták, hogy az igény egy "kerek ház" megtervezése és kivitelezése, de éppen ez jelentette a számukra a legnagyobb kihívást amit, zseniálisan sikerűlt megoldania a csapatnak.

http://www.eljunkjol.hu/otthon/loukas_residence_egy_kor_alaku_villa_cipruson

Hurrikán ház

A Pensacola Beachen látható hajlék első ránézésre úgy fest, mintha egy nagyon különc milliomos rendelte volna.

Nos, ennél sokkal többről van szó. Építője, Mark Sigler még alig egy éve költözött Kaliforniába, mikor 1995-ben az Erin és az Opal hurrikánok végigsöpörték a környéket. Három évvel később a Georges tombolt. Sigler ekkor már javában tanulmányozta, hogyan lehetne olyan hajlékot építeni, amit nem söpör el a tomboló vihar. A végeredmény ez a kupola alakú ház lett, melynek az építését 2003-ban fejezték be. A ház jelenleg egy texasi olajtársaság tulajdonában van, az alkalmazottaikat szokták itt vakációztatni.

http://donna.hu/cikk/Utlevel/Laknal-cipoben/10108

 

Megállás nélkül forog a 100 milliós ház

Címkék: Ausztrália, ház, épület

Különleges házat terveztetett egy család Ausztráliában. A több mint 100 millió forintos épület folyamatos mozgásban van, a forgás pedig biztosítja, hogy a család tagjai minden reggel más kilátásra ébredhessenek.

Persze egy idő után azért ugyanaz a kép fogadja őket, viszont nem kell követniük a napot nyugágyaikkal teraszukon, megteszi helyettük a házuk. Három éve költöztek be az álomházba.
stuff.co.nz Folyamatos mozgásban van
Az épület felülnézetből nem kör, hanem nyolcszög alakú. Attól nem kell félni, hogy a család elszédül, mert a ház leggyorsabban fél óra alatt tesz meg egy kört. A forgás egy villanymotornak köszönhető, amelyet számítógép vezérel, azon keresztül lehet állítani tetszés szerintire a tempót.
Reggel felébredve neked is meglepetés, mit látsz az ablakból kinézve - mondta Luke Everingham, a ház tulajdonosa. A hangmérnökként foglalkozó férfi állítólag a szomszédokkal való beszélgetés során jutott erre az ötletre. Ők ugyanis már bánták, hogy korábban nem más szögben állították fel a házukat.
A forgó ház bő 100 millió forintos összegbe került.   

 

http://www.deluxe.hu/cikk/20091215/forgo-haz

Szigethalom, Fiumei út környéke utca

 

Szólj hozzá!

Címkék: anglia magyarország építészet jurta USA körszimmetria

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr945306092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása