Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

prófécia devizahiteleseknek

2013.06.25. 13:45 12nyil

 

Az a kérdés foglalkoztatott engem, vajon hogyan lehetséges az, hogy minket, keresztényeket készületlenül ért a mostani válság? Miért engedi ezt meg Isten, és hogyan lesz szabadulás?

 

1. Jákób és fiai semmit sem tudtak a várható 7 szűk esztendőről

 

Isten Egyiptomban a fáraónak adott kijelentést a következő évekről.

Először 7 bő termésű év jön, melyeket 7 nagyon szűk esztendő fog követni. (1Móz 41, 17-36.)

József bölcsen sáfárkodott a terméssel, így általa Egyiptom meggazdagodott.

 

Akik a Szentföldön éltek, teljesen elszegényedtek volna, ha József nem vezeti őket az áldás helyére.

 

„…a ti megmaradástokért küldött el engem Isten ti előttetek. Mert immár két esztendeje, hogy éhség van e földön, de még öt esztendő van hátra, melyben sem szántás, sem aratás nem lesz.

Az Isten küldött el engem ti előttetek, hogy műveljem a ti megmaradásotokat e földön, és hogy megmenthesselek titeket nagy szabadítással.” (1Móz 45, 5/b-7.)

 

József, az Isten embere nem tudott addig segíteni, míg el nem mentek az áldás helyére.

 

2. Az egyiptomi 10 csapás idején Isten népének is el kellett szenvednie az első 3 csapást ugyanúgy, mint a hamis isteneket imádóaknak.

 

Első három csapás: vér vízzé választása, békák és a tetvek:

„A hal pedig, a mely a folyóvízben volt, meghalt, és megbüdösödik a folyóvíz, és nem ihatnak az Egyiptombeliek a folyónak vizéből; és vér volt az egész Egyiptom földén.” (2Móz 7, 21.)

 „És kinyújtotta kezét Áron Egyiptom vizeire, és békák jöttek fel és ellepték Egyiptom földét.” (2Móz 8, 6.)

 „És akképpen cselekedtek. Áron kinyújtotta kezét az ő vesszejével és megsújtotta a föld porát, és tetvek lőnek emberen és barmon; a föld minden pora tetvekké lett egész Egyiptom földén.” (2Móz 8, 17.)

 

Negyedik csapás: ártalmas bogarak

„De különválasztom azon a napon a Gósen földét, a melyen az én népem lakik, hogy ne legyenek ott ártalmas bogarak, azért, hogy megtudd, hogy én vagyok az Úr ezen a földön.

És különbséget teszek az én népem között és a te néped között.” (2Móz 8, 22-23/a.)

 

Tehát Isten még akkor is megkövetelheti, hogy az ő népe tudjon szenvedni, ha pont őket akarja megszabadítani.

Vajon mi lett azokkal a hívőkkel, akik megsértődtek Istenre, mert nekik is el kellett szenvedni az első három csapást? Vagy megbocsátottak Istennek és megszabadultak a 10. csapás után, vagy ők is az egyiptomiak sorsára jutottak!

 

„Előhívatta tehát Mózes Izráel minden véneit és monda nékik: Fogjatok és vegyetek magatoknak bárányt családaitok szerint és öljétek meg a páskhát.

És vegyetek egy kötés izsópot és mártsátok a vérbe, a mely az edényben van, és hintsétek meg a szemöldökfát és a két ajtófelet abból a vérből, a mely az edényben van; ti közületek pedig senki se menjen ki az ő házának ajtaján reggelig.

Mikor általmegy az Úr, hogy megverje az Egyiptombelieket és meglátja a vért a szemöldökfán és a két ajtófélen: elmegy az Úr az ajtó mellett, és nem engedi, hogy a pusztító bemenjen öldökölni a ti házaitokba.” (2Móz 12, 21-23.)

 

Az engedetlen, lázadó hívők osztoznak a világ sorsában.

De aki elszenvedi hálaadással az első 3 csapást, az a következő 7 csapástól megmenekül!

 

3. A babiloni fogságban Isten népének osztoznia kellett a többség sorsában, ahol laktak.

 

 „Ezek ama levél szavai, a melyet Jeremiás próféta küldött Jeruzsálemből a fogságban való vének maradékainak, és a papoknak és a prófétáknak, és az egész népnek, a melyet fogva vitt el Nabukodonozor Jeruzsálemből Babilonba.” (Jer 29, 1.)

„Építsetek házakat és lakjatok azokban, plántáljatok kerteket és egyétek azoknak gyümölcseit.

Vegyetek magatoknak feleségeket és szüljetek fiakat és leányokat, és a fiaitokat is házasítsátok meg, a leányaitokat pedig adjátok férjhez, és szüljenek fiakat és leányokat, és szaporodjatok meg ott, és meg ne kevesbedjetek.

És igyekezzetek a városnak jólétén, a melybe fogságra küldtelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek.” (Jer 29, 5-7.)

 

4. Az Újszövetség idején is van, hogy osztozni kell a világiak sorsában

 

„Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen. A kinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.” (1Pét 5, 8-9.)

 

5. A Názáreti Jézus tanítása

 

„Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is.

És a ki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsőt is.

És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre.” (Mt 5, 39-41.)

 

Úgy is meg lehet fogalmazni: aki kamat fizetésére kényszerít [a gazdasági erőfölénye által] annak fizess kétannyi kamatot.

Hát ennek megcselekvésére most aztán igen csak adatik lehetőség!

De hányszoros kamatot kell még fizetni?

 

6. Pál apostol tanítása:

 

„Mert eltűritek, ha valaki leigáz titeket, ha valaki felfal, ha valaki megfog, ha valaki felfuvalkodik, ha valaki arcul ver titeket.” (2Kor 11, 20.)

 

Azaz Pál is megtette amit kért tőle az Úr, de nem tette meg annak sokszorosát, ami jogos lett volna. Nálunk sem Isten akarata, hogy a fizetési részletek az egekbe emelkedjenek.

Meddig fognak még emelkedni a törlesztési részletek?

Amíg csak lehetséges. Amíg vég lehet terhelni az ingatlant vagy a gépjárművet.

 

7. Kezesség

 

„Fiam! ha kezes lettél a te barátodért, és kezedet adván, kötelezted magadat másért:

Szádnak beszédei által estél tőrbe, megfogattattál a te szádnak beszédivel.

Ezt míveld azért fiam, és mentsd ki magadat, mert a te felebarátodnak kezébe jutottál; eredj, alázd meg magadat, és kényszerítsd felebarátodat.

Még álmot se engedj szemeidnek, se szunnyadást szemöldökeidnek,

Szabadítsd ki magadat, mint a zerge a vadász kezéből, és mint a madár a madarásznak kezéből.” (Péld 6, 1-5.)

 

A mai szerződések olyanak, mint a kezességek. Beláthatatlan, hogy mikor fog és mennyit emelkedni még a törlesztő részlet. Csak idő kérdése, és újra lesz még egy vagy akár két ilyen esemény, és lehet, hogy nem csak az ingatlan és/vagy az autó fog elveszni, hanem még plusz adósságokat is a hitelezők nyakába varrhatnak az okkult érdekszövetségek, amelyek a banki csoportok mögött állnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság pénz devizahitel

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr975377367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása