Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Budapest XXIV 20/10. rész – tornacsarnok

2013.06.10. 10:38 12nyil

 

 

A sportcsarnok, a tornaterem a települések, városrészek életében központi szerepet játszik. A sport terén betöltött szerepe mellett számos szociális, kulturális, rekreációs és szórakoztató tevékenység helyszíneként jelentős hatást gyakorol a helyi társadalom életére.

A sportcsarnok és a tornaterem alapvető feladata, hogy a felnövekvő nemzedék egészségének megőrzését, állóképességének javítását szolgálja. E célokat mára törvényben is megfogalmazták, a köznevelési törvény az első, az ötödik és a kilencedik osztályokban heti öt testnevelési óra megtartását írja elő. A magyar iskolák közel húsz százaléka azonban nem rendelkezik olyan tornatermi kapacitással, amely lehetővé tenné a diákok számára a napi testgyakorlást, illetve biztosítaná a sportolási lehetőséget a környék lakóinak.
A nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzatok vagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) számára fontos, hogy gazdaságos, értékálló és gyors építészeti megoldást találjanak. Számukra nyújtanak megfelelő megoldást a Lindab Kft. könnyűszerkezetes csarnoképületei.

Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok

Könnyűszerkezetes csarnok

A Lindab Kft. termékei a legváltozatosabb feladatoknak is megfelelő méretű és külsejű csarnokok építését teszik lehetővé. Az elsődleges tartószerkezeti elemek, a másodlagos teherhordó elemek, továbbá falburkolati, illetve kiegészítő Lindab termékek összetett rendszerszemléletű fejlesztési folyamat eredményeként kerülnek ki a cég magyarországi gyárából. A Lindab tapasztalt szakemberei és partnerei az építtetői igényeknek, illetve a lehetőségeknek, adottságoknak megfelelő legalkalmasabb szerkezetre tesznek ajánlatot az alkalmazandó technológiára és az építőanyagokra; figyelve helyszín adottságaira, valamint a szakhatósági, a műszaki, a biztonsági követelményekre.
Az építkezés során a vállalat munkatársai folyamatos szakmai, műszaki támogatással biztosítják, hogy a kiváló svédacél alapanyagú, minőségi igazolásokkal rendelkező, variábilis rendszerekből megvalósuló, új épület mind biztonsági, mind műszaki, mind pedig esztétikai szempontból kifogástalanul szolgálja a gyerekek és felnőttek igényeit, egészségét és épségét.

Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok

Referenciamunkák, mintacsarnokok

Az országszerte megtekinthető számos referenciamunkán túl, az építtetők döntését megkönnyíti, hogy a Lindab olyan mintatornacsarnokokat tud felmutatni, amelyek az iskolai testnevelés órákhoz szükséges méreteket rögzítő szabvány szerint készültek.

Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok
Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok

A Lindab sportcsarnokok, tornatermek választása mellett szól

  • a könnyűszerkezetes technológiából fakadó gyors építkezés,
  • a korrózió gátló cinkkel és a további védelmet nyújtó színbevonattal ellátott acéllemezek – évtizedekre szóló garanciába foglalt – tartóssága,
  • a nagy fesztávolságok professzionális áthidalása és
  • a nagyfokú kombinálhatóság, ami jelentős megtakarítást eredményez bővítések, hozzáépítések esetében is, a Lindab rendszerei ugyanis könnyen illeszthetők a hagyományos anyagokból épült szerkezetekhez is.

Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok

A sportcsarnokok, tornatermek külső burkolata

Az iskola tornaterme vagy a városi sportcsarnok a méretéből adódóan szerves részévé válik a városképnek is. Nem mindegy tehát, milyen látványt nyújt. A többféle bevonattal és számos színárnyalattal választható Lindab Coverline burkolati lemezek tartós, esztétikus felületet képeznek.

A külső burkolat kialakításához többféle építészeti megoldást kínál a termékcsoport:

  • az egyszerűbb, vonalas megjelenésű trapézlemezek többféle méretben és opcionálisan „design-mintázattal”,
  • az elegáns szinuszhullám alakú fedések,
  • a markáns hálós osztást nyújtó homlokzati falkazetták (ECO és Premium típusok) vagy akár
  • a korcolt síklemezburkolatok (SRP, PLX) egyaránt rendelkezésre állnak.

Hőszigetelés

A tornatermek, sportcsarnokok takarékos működtetését garantálják a különböző típusú előre gyártott szendvicspanelek (kétoldali acél fegyverzet között hőszigetelő mag), amelyek a nagy felületek gyors hőszigetelt burkolására alkalmasak.

Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok

Kiegészítő épület

A sportcsarnokhoz különböző kiszolgáló helyiségeket, mint például szertár, öltözők, mosdók, irodák, tárgyaló lehet, illetve kell építeni. Különálló épületként erre a célra kiválóan alkalmas a Lindab SBS komplett acél könnyűszerkezetes épületrendszer, amely

  • modulorientált,
  • 18 fokos hajlásszögű szimmetrikus nyeregtetős épületforma,
  • szélessége 3–13 méter,
  • hosszúsága 3–20 méter,
  • külső vállmagassága pedig 2,5–4 méter között választható.

 

Az SBS-épület alkalmazása esetén a vázszerkezet, a tető- és falburkolati alrendszerek és tartozékelemek szerelése csavarozott, száraz kötési móddal rendkívül gyorsan és egyszerűen készül a helyszínen. Az előre megtervezett szerkezeti kapcsolatoknak, a saját tervezőszoftvernek és a gyors gyárthatóságnak köszönhetően a felépítmény akár 1–2 hét alatt fölépíthető, és rendkívül gazdaságosan elkészíthető.

A Lindab könnyűszerkezetes technológiájával és építőanyagaival szakszerűen megtervezett és felépített torna- és sportcsarnokok megrendelőinek nem lehet kétsége afelől, hogy az adófizetők pénzéből egészséges, tartós, biztonságos és környezetbarát helyszínt biztosítottak a mozgáshoz, a kikapcsolódáshoz a gyerekek és helyi közösségek számára.

Lindab könnyűszerkezetes csarnok: tornaterem, sportcsarnok

Csarnokárak

A három különböző – szabvány szerinti – méretű Lindab mintatornacsarnok nagyságrendi tájékoztató ára 80–100 ezer forint/négyzetméter, ez az ár magában foglalja

  • a csarnok felépítmény anyagát és
  • építését: vázszerkezet, tető- és külső falburkolat, vízelvezető csatornarendszer, néhány kapu/ajtó/ablak,
  • a földmunkákat, alapozást
  • a nyers padlószerkezet anyagköltségét és
  • a munkadíjat.

Ezen felüli költségek

  • a szociális blokk,
  • a belső válaszfalak,
  • az épületgépészet és
  • a sporttechnológia.

 

Így például az 1. típusú mintatornacsarnoknak, amely 450 négyzetméteres, a nyolcosztályos általános iskolai és középiskolai testnevelési óráknak megfelelő csarnoképület építési költsége (2013. I. negyedévi szinten) 35–45 millió forint + áfa nagyságrenddel számolható.

A Lindab az építészeti tervek és a műszaki specifikáció ismeretében végleges és pontos ajánlattal, műszaki konzultációval, kivitelezői ajánlással áll rendelkezésére minden iskolának, önkormányzatnak és építtetőnek. A tervezőknek ötletébresztőnek költségmentesen biztosítja a Lindab a mintacsarnokok terveit és számos tervezési, méretezési segédeszközt, szoftvert.

A Lindab tornacsarnok, sportcsarnok kiadványban és a www.lindab.hu/csarnok weboldalon elérhetők a fent említett, szabványnak megfelelően három különböző méretben tervezett mintacsarnokok, továbbá referenciák és egyéb szakmai tartalmak.

Forrás: Lindab

http://www.homeinfo.hu/kivitelezes/epites/szerkezet/1110-tornaterem-sportcsarnok-epitese-konnyuszerkezetes-technologiaval.html

 

 

Sportcsarnok építés

Sportcsarnok építés
Sportcsarnok építés magas minőségben, pontos határidőkkel

Az ASTRON technológia a sportcsarnokok építéséhez, és egyéb nagy fesztávolságú igényekhez fejlesztett rendszer.

Néhány hónap alatt, akár több tízezer négyzetméter alapterületű sportcsarnokok kivitelezését vállaljuk. A Megrendelőink igénye szerint az építmények lehetnek szigetelt vagy szigetelés nélküli kivitelűek. A belső térben kialakuló fényviszonyokat már a tervezés időszakában modellezni tudjuk és a Megrendelői igényekhez igazítjuk.

Az ASTRON sportcsarnok építés előnyei:

  • Rugalmasság az épület méreteinek megválasztásakor. Sportcsarnok építése széles lehetőségekkel, a 10 métertől - a 100 méteres fesztávok között választhatnak Megrendelőink megoldásaink közül, természetesen közbenső alátámasztás nélkül.

  • Az ASTRON épületrendszer képes akár 100 méter(!) feletti fesztávolság elérésére közbenső alátámasztás nélkül.

  • A vázszerkezet kialakítása miatt (tömörgerincű acéltartók) alig nyúlnak be a csarnok légterébe a szerkezet elemei. Így a nagy belső magasságok könnyedén elérhetőek. Ez a labdajátékok számára optimális megoldás.

  • Az általunk épített sportcsarnokok mindegyike EN ISO 9001 szerinti minőségben létesülnek.

  • A számítógépes modellezésnek, tervezésnek és az ütemezett, számítógép által vezérelt gyártásnak és logisztikának köszönhetően mindig pontos határidőkkel és árakkal kalkulálhatnak Megrendelőink.

  • Megoldásainkat természetesen mindig az építészeti igények maximális figyelembevétele mellett dolgozzuk ki.

  • Egyszerű bővíthetőség. A csarnoképítés közben figyelembe vesszük, hogy Megrendelőink bővülése esetén, a megnövekedett helyigényt hatékonyan és gyorsan ki lehessen elégíteni.

  • A számítógépes tervezés és szakembereink felkészültsége a biztosítéka annak, hogy az Ön számára épített sportcsarnok a működéséhez biztosítja az optimális helykihasználtságot.

  • Az ASTRON csarnok további előnye az alacsony karbantartási költség.

  • Az építés és az építéshez szükséges anyagokkal kapcsolatos logisztikának a számítógépes vezérlésének köszönhetően, továbbá speciálisan képzett építő szakembereink a biztosítéka a professzionális építésnek.

  • Az építési folyamat teljes egészében minőségi ellenőrzések mellett folyik, melyet a cégcsoport (ASTRON-LINDAB) magas minőségi elvárásai követelnek meg.

  • Azzal, hogy a sportcsarnok építéséhez ASTRON technológiát használ, egyúttal azt is jelenti, hogy Ön egy európai óriáscég garanciáit élvezi.

Sportcsarnok építéshez mindig az Ön igényeinek megfelelően alakítjuk ki az épületet:

  • Előtetőket alkalmazunk
  • Tetőnyílásokat építünk be
  • Bevilágító ablakokkal biztosítjuk a természetes fény bejutását
  • Szükség esetén kifelé, illetve befelé lejtő tetővel
  • Nagyszilárdságú acél alkalmazását a súly csökkentése érdekében, ezzel optimalizálva a szállítási és anyagmozgatási költségeket, minőségi gyártást és szerelést az EN ISO 9001 szerint, a franciaországi SOCOTEC ellenőrzése mellett

Sportcsarnok építés kivitelezésekor az ASTRON rendszer elemei, valamennyi főtartószerkezet és másodlagos szerkezeti elem:

  • Kötőelemek
  • Többfajta tetőburkolati rendszerek
  • Többféle falburkolati rendszerek
  • Rögzítő csavarok
  • Tömítések
  • ASTROTHERM hő- és hangszigetelés
  • Lezáró szegélyek
  • Tartozékok
- a SOCOTEC Qualité (F) minőségi tanúsítványával,
- és sok más európai minősítéssel és tanusítvánnyal: CSTB (F), ÉMI ( H), TZUS (CZ), Boverket (S), ITB (PL), stb.

Minőségbiztosítási tanúsítványainkról bővebben itt >>

Mindezek együttvéve biztosítják az Ön igényeinek leginkább megfelelő sportcsarnok építését, kulcsrakész kivitelelezését!

ASTRON csarnoképítés - Sportcsarnok építés

 ASTRON csarnoképítés - Sportcsarnok építés

http://www.glamana.hu/csarnokepites-sportcsarnok-epites.html

 

Kecskemét Lovarda műemlék tornacsarnok

http://www.budaiutca.hu/angolkisatornacsarnok.html

 

 Új tornacsarnok épült a Tisza-parti Általános Iskola 114 éves épületének helyére

A Tisza-parti Általános Iskola szeged egyik legrégebbi iskolája. A DAOP-2007-4.2.1/2F pályázat lehetőséget biztosított mind a beruházó Szeged Megyei jogú Város Önkormányzatának, mind pedig az iskolának, hogy a pedagógiai programjával összhangban megvalósítsa infrastruktúra fejlesztési elképzeléseit. Eme komplex fejlesztési program megvalósításának első mérföldkövéhez értünk az iskola tornacsarnokának átadásával. Az újonnan épült európai színvonalú, akadálymentesített tornacsarnok mellett kiszolgáló helységek és tantermek segítik az iskola jelenlegi és jövőbeni tanulóinak egészséges testi-lelki fejlődését.

Egy közösségi funkciót is maradéktalanul kiszolgáló tornacsarnok építése több mint 10 éves dédelgetett álma az iskolának. A 114 éves „öreg iskola” épületében kialakított tornaszoba és három tanterem műszaki állapotát tekintve nem volt alkalmas a diákok oktatására.
Sípos György tervező feladata volt, hogy az iskola igényeit teljes mértékben kiszolgáló új tornacsarnokot tervezzen az „öreg iskola” helyére. A tervező tiszteleteként a korábbi építészeti mesterek munkája előtt úgy tervezet meg az új épületet, hogy a lebontásra ítélt „öreg iskola” épületének egy részét megtartotta (felújította) és ehhez kapcsolta hozzá az új épületszárnyat. A kész épületet látva elmondhatjuk, hogy a múlt és a jelen tökéletes összhangja született meg a tervező rajzasztalán, amelyet a kivitelező K-Art Zrt. precíz pontossággal, magas színvonalon valósított meg.

A megvalósuló fejlesztésre épül továbbá a TÁMOP 3.1.4 program, amely az infrastruktúra fejlesztésekkel összhangban a pedagógusok módszertani eszköztárát is bővíti az iskolában.

http://www.szegedvaros.hu/beruhazasok/7076-uj-tornacsarnok.html

 

Az iskolák ötöde új tornacsarnokra szorulhat a megváltozott közoktatási törvény értelmében

2012 szeptemberétől a közoktatási törvény értelmében minden elsős, ötödikes és kilencedikes osztályában kötelező a heti 5 testnevelés óra. Felmenő rendszer lép életbe, így négy év múlva már minden évfolyamon hetente ötször tornáznak majd a diákok. Az iskolák 20 százalékában azonban nem áll rendelkezésre fedett létesítmény, így komoly nehézséget jelenthet az új szabályoknak való megfelelés. A közoktatási intézmények egyre sürgetőbb problémájára a rugalmas méretű és funkciójú, kiváló minőségű és tartós acél könnyűszerkezetes épületek jelenthetik a megoldást – hívja fel a figyelmet Kotormán István, a Lindab fejlesztési és oktatási vezetője. [...]

http://www.hirlabor.hu/2013/01/24/az-iskolak-otode-uj-tornacsarnokra-szorulhat-a-megvaltozott-kozoktatasi-torveny-ertelmeben

 

Fabriczius József Általános Iskola

 Az iskola madártávlatból

 

 Belső rész

 

 

 Tornacsarnok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Uszoda

 

 

http://www.csikykkt.hu/index.php?option=com_zoom&Itemid=58&catid=34&PageNo=

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország építészet Budapest XXIV

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr105353610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása