Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Devizahitel 40/26. rész – újra devizahitel-felvétel

2013.05.08. 12:53 12nyil

 

2011. július 5., kedd 8:23    MTI-Eco

Újra engedélyezett az ingatlanalapú devizahitel

 

 
 

 

 

 

Devizahitel tartozás miatt halt meg újra egy ember!

Kedves Blogolvasó! Bátran nyomja meg a tetszik gombot! Azért van ott, nem?

Egyre több olyan egyértelműen megállapítható eset van hazánkban, ami öngyilkossággal végződik és a devizahitel a kiváltó ok!

ongyilkossagSajnos most karácsonykor is egy 38 éves fiatalember véget vetett az életének – három kisgyermek maradt árván utána.
A remény, hogy majd a gyermekeknek az adósságot nem kell örökölni ilyen helyzeteket szülhet.

Mindenki másként dolgozza fel azt, amikor nem tudja már fizetni a hitelét, hiteleit. Van aki bezárkózik magába, van akit nem érdekel, van aki az öngyilkosságot választja a végső elkeseredettségében. [...]

Forrás: http://hir.ma/belfold/devizahitel-ugyek/devizahitel-tartozas-miatt-halt-meg-ujra-egy-ember/27552

 

 

http://mandiner.blog.hu/2009/03/11/rakosi_emberfarm_dolgozz_paraszt_tarsasjatek

 

 

Újra lesz devizahitel?

A forintalapú jelzáloghitelek ára továbbra is magas és feltételezhetően az is marad. Szász Károly, a PSZÁF elnöke támogatja a devizahitelek euróra váltását, amihez képest már csak egy lépés az új euróalapú termékek megjelenése.

 A forintalapú jelzáloghitelek ára továbbra is magas és feltételezhetően az is marad. Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke január 7-i nyilvános levelében jelezte, hogy támogatja a meglévő devizahitelek euróra váltását, amihez képest szerintem már csak egy lépés az új hitelek piacán az euróalapú termékek megjelenése. Egy ilyen lépést egyértelműen támogatnánk – mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Fröhlich Péter, a Bankbroker ügyvezető igazgatója.

- A Magyar Nemzeti Bank felmérése szerint a pénzintézetek lényegében csak a lakáshitelezés terén várnak növekedést. Érezhető-e ez az ajánlatok terén?


- Ma még nem, igazi verseny szerintem még nincs. A januári MNB adatok alapján hatéves mélyponton van a lakossági hitelezés – az egész piac 17,6 milliárd forint volt. Ennek ellenére a pénzintézetek a második félévre már 5 százalék körüli növekedést terveznek a lakáshitel szegmensben – én egyelőre várom, mire alapozzák a pozitív vélekedést.

-  Mennyiben fogja, foghatja vissza véleménye szerint a hitelezési kedvet, hogy a miniszterelnök újabb bejelentése nyomán tovább tart a kilakoltatási moratórium, illetve, hogy közel-távol nincs remény az eszközkezelő felállására?

- Úgy gondolom, ez a két tényező is szerepet játszik, főként a bizonytalanságot növeli, de szerintem ezeknél jelentősebb hatást gyakorolnak a 2009 végén és 2010 folyamán elfogadott, a felelős hitelezéssel összefüggő jogszabályi rendelkezések, az alacsony kereslet és az ingatlanpiac állapota.

- Mi a tapasztalat: a bankok mi alapján súlyoznak manapság a hiteligényléskor? Mennyire fontos az ingatlan helye (értékesíthetősége), az ügyfél jövedelme, illetve a korábbi jó bankkapcsolata?

- A hitelezés szempontjából a három jelzett faktor mindegyike szerepet játszik az elbírálás során – sok más, a bankok által vizsgált tényező mellett. Az elmúlt hónapok tapasztalata alapján ugyanakkor egyértelműnek látszik azonban, hogy az igazolt jövedelem a korábbiaknál (és a többi tényezőnél) sokkal jelentősebb súlyt képvisel.

-Az elmúlt évben a klasszikus lakossági bankok helyett döntően a pénzügyi szolgáltatók/kisbankok adtak ajánlatokat az ügyfeleknek. Álláspontja szerint ezen a téren milyen változások várhatók az idén?

- Érezhető némi átrendeződés: több nagy kereskedelmi bank tanúsít újra jelentős aktivitást a közvetítői szektor iránt, ami jelzi, hogy a piaci részesedésük növelését tűzték ki célul. De – ahogy azt korábban is említettem – az igazi érdemi áttörést még nem látjuk, kevés az új termék, az attraktív ajánlat. Ám sok minden változhat a következő hetekben, hiszen még csak a tavasz elején tartunk.

- Sokak szerint a jelenlegi árfolyamszinteknél már nem lenne gond a deviza- (euró)hitelek „visszaengedése” a piacra, hiszen a kereslet és az egyéb feltételek miatt a kockázatok már nem akkorák. Mit gondol ön erről?

- A forintalapú jelzáloghitelek ára továbbra is magas és feltételezhetően az is marad. Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke január 7-i nyilvános levelében jelezte, hogy támogatja a meglévő devizahitelek euróra váltását, amihez képest szerintem már csak egy lépés az új hitelek piacán az euróalapú termékek megjelenése. Egy ilyen lépést egyértelműen támogatnánk.

- Kicsit más irányból közelítve meg a kérdést: miután a lízingnél megmaradt a devizakölcsön, átrendeződhet-e a piaci kínálat a lakáslízing felé?

- A szabályozás sántaságát mutatja, hogy továbbra is lehetséges euróalapú ingatlanlízing-szerződést kötni, ráadásul a termékkörnek a piaci részesedése az ingatlanfinanszírozásban jelentősen nőtt volna. Ennek oka egyrészt az lehet, hogy kevés pénzintézet foglalkozik vele, emellett pedig úgy látjuk, hogy csak egy speciális, képzett ügyfélkört vonz a lízingkonstrukció. Az egyszerű emberek számára ma még nem vonzó, hogy a lízingszerződésnél a hitellel ellentétben a futamidő alatt nem kerül tulajdonukba az ingatlan, ami után fizetnek.

 

Forrás: napi.hu

 Kissné Kun Anita szerint: 2011. június 28. kedd - 13:51
 

Jó lenne, ha újból megengednék azt, hogy euróban lehessen hitelt felvenni. Nem mindegy ugyanis, hogy az ember 9-10%-os kamatot vagy 4,5-5%-os kamatot vállal 20 évre. Aki pedig euróba keres az a logikus, hogy euróban vegyen fel hitelt, vagy nem? A pénzét úgyis Magyarországon költi el és csak befolyásolja a gazdaságot az az összeg is.

Forrás: http://hitelakciok.hu/ujra-lesz-devizahitel/

 

 

Nem mindenkinek, de újra engedélyezett az ingatlanfedezetes devizahitel

2011. július 04., hétfő, 21:38
Szerző: MTI


 

A körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról szóló kormányrendeletet módosításával meghatározott feltételekkel újra lehetővé teszi az ingatlanalapú devizahitelek nyújtását.

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent az a kormányrendelet, amely a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról szóló kormányrendeletet módosításával meghatározott eltételekkel újra lehetővé teszi az ingatlanalapú devizahitelek nyújtását.

A rendelet szerint ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett nyújtott devizahitel olyan hitelképes természetes személynek nyújtható (az egyéni vállalkozót ide nem értve), akinek a hitelkérelem benyújtásakor érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos devizaárfolyamon forintra átszámított, a hitel devizanemében fennálló, dokumentálható rendszeres havi bruttó jövedelme meghaladja a hitelszerződés aláírásának időpontjában érvényes, a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb havi összegének a tizenötszörösét. Ezt a pénzügyi lízing esetén nem kell alkalmazni.

A rendelkezést a módosítás hatálybalépését megelőzően befogadott és el nem bírált, valamint a rendelet hatálybalépését követően befogadott hitelkérelmekre kell alkalmazni. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Orbán Viktor miniszterelnök május 30-án, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és Patai Mihállyal, a bankszövetség elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be az otthonvédelmi akcióterv részeként, hogy újra indulhat a devizaalapú lakáshitelezés, de csak azok élhetnek ezzel, akiknek a jövedelmük abban a devizanemben van, amiben a lakáshitelt fel kívánják venni, és a minimálbér legalább 15-szörösét keresik.

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20110704_ingatlanfedezetes_devizahitel

Hasonló: http://www.bankarnet.hu/euro-alapu-jelzaloghitelek

 

Újra lesz euró alapú hitel a K&H-nál

utolsó módosítás: 2010. január 27. szerda - (09:35)

Február 15-től újra elérhető lesz a lakosság számára nyújtott devizahitel a K&H fiókaiban. Euró alapon történő finanszírozásra a szabad felhasználású jelzáloghitelek és lakáshitelek esetében lesz lehetőség. Így megszűnik a 2009. július 3. óta tartó devizahiteleket érintő felfüggesztés.

A K&H úgy nyilatkozott, hogy idáig is mindig figyelmet fordított a pénzpiaci eseményekre és amennyiben úgy látja, reagál is azokra. Az előző hónapokban történt pozitív változások, mint például a makrogazdasági folyamatok javuló tendenciája; valamint a lakossági hiteleket érintő törvények szigorítása, továbbá a bankszektor önszabályozása következményeként a bank úgy döntött, hogy az euró alapon történő hitelezést 2010. február 15-től ismét folytatja. Tehát a hitelfelvevők számára újra elérhető lesz a K&H euró lakáshitel valamint a K&H euró személyi hitel ingatlanfedezettel.

A K&H vélekedése szerint a jegybanki alapkamat rövid és középtávú folyamatos mérséklésével a piaci kamatozású forinthitelek egyre inkább teret nyernének.

A K&H devizahiteleket illető bejelentésével fél évet meghaladó időszak zárul le a K&H Banknál, ami alatt a nagyobb pénzintézetek között egyedülállóként csak forint alapon folyósított jelzáloghitelt a bank. Ennek oka lehetett az is, hogy a bank forrásai is megdrágultak, hiszen az anyabank, a KBC jelentős veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni az értékpapír állományában és a hitelezésében egyaránt. Továbbá szerepet játszott a devizahitel felfüggesztésében a 2009. első félévében tapasztalható jelentős árfolyam ingadozás is.

A hitelfelvevők számára továbbra is vonzóak lehetnek az euró hitelek, elég csak a közeledő euró bevezetésre illetve a drágának bizonyuló bankközi forintforrásokra gondolni. Az euró hitelek mellett szól továbbá, hogy az euró árfolyamának ingadozása ugyancsak mérséklődött. Mindeközben svájci frank alapon jelenleg csupán néhány pénzintézet hitelez.

A K&H által február 15-től ismét elérhető jelzáloghitelek igénylésének feltétele, valamint a hitelkamatok mértéke még nem ismert. A későbbiek folyamán tudhatjuk majd meg, hogy a K&H mennyit kíván nyerni az euró alapon történő hitelnyújtással.

Ha a várakozásoknak eleget téve a forint a közeljövőben erősödni fog, akkor az euróban eladósodó ügyfelek még nyerhetnek is a törlesztő részleteken. Az euró alapú hitelezést erősíti továbbá, hogy a forinthitelek teljes hiteldíj mutatója jelenleg is néhány százalékkal magasabb az euró konstrukciók THM mértékénél.

Forrás: http://ingatlan1.hu/hitel/ujra-lesz-euro-alapu-hitel-a-kh-nal/

 

Várhatóan nem lesz nagy az érdeklődés az euró-hitelre

Utolsó módosítás: 2011. április 14. csütörtök | 17:54

A kormány úgy döntött, hogy várhatóan újra engedélyezni fogják az euró alapú jelzáloghitelt Magyarországon. Ennek kapcsán szakemberek úgy nyilatkoztak, hogy várhatóan nem lesz erre a fajta hitelre túl nagy kereslet. Az emberek ugyanis a válság miatt félnek a devizaalapú hitelektől. Pedig az euró alapú hitelek még mindig sokkal kedvezőbbek, mint a forinthitelek.

A Magyar nemzeti Bank adatai szerint az euró alapú lakáshitelek átlagos hitelköltség-mutatója tavaly nyáron 7,54%-os volt. Ezzel szemben egy forinthitel hitelköltség-mutatója ugyan abban a hónapban 9,99% volt.

A 2,45 százalékpontnyi különbség első látásra nem tűnik eget verőnek, ám pont a lakáshiteleknél, ahol komolyabb hitelösszegek vannak, egy ekkora különbség már jelentős lehet. Ha egy átlagosnak tekinthető, 10 milliós lakáshitelen vizsgáljuk a különbséget, akkor azt láthatjuk, hogy ennél az összegnél már évente 245 000 forinttal lehet a kamat kisebb. Ez azt is jelenti, hogy a havi törlesztőrészlet 20 000 forinttal lehet kevesebb euró alapú hitel esetén, mint forint alapú hitelnél.

Magyarországon nem túl elterjedt az euró alapú hitel. Abban az időben, mikor még nálunk is mindenféle hitel elérhető volt, a hitelfelvevők elsősorban a frank alapú hiteleket keresték, hiszen ennek kamatai még az euró alapú hitel kamatainál is kedvezőbbek. Euró alapú kölcsönök csak rövid ideig terjedtek. Nagyjából 2008 őszén a magyar bankok már nem tudtak frankhoz jutni, így euróban adták a devizahitelt azoknak, akik az olcsóbb hiteleket keresték. Ez viszont csak rövid ideig tartott, hiszen 2010 közepén a kormányzat betiltotta a deviza-alapú hitelezést Magyarországon. Ez alatt a rövid időszak alatt emelkedett az euró alapú lakáshitel állomány pár tízmilliárdos nagyságrendről 500 milliárdos nagyságrendűre.

Ráadásul épp azért, mert az euró alapú hitel a válság kitörése után terjedt el, akik felvették, jórészt ma is kedvező árfolyam mellett tudják azt törleszteni. Azonban a lakosság ellenérzése a deviza alapú hitellel szemben elég nagy, így az euró hitelek újbóli elterjedésének ez mindenképpen gátja lehet.

Forrás: http://hitelnet.hu/b/varhatoan-nem-lesz-nagy-az-erdeklodes-az-euro-hitelre/20110414/

Gyűjtőweboldal: http://hitelhir.hu/hitelek/euro-alapu-jelzaloghitel

 

 

 

Újszülöttnek minden vicc új: a copy & paste veszélyei

2013. április 17., szerda - 13:17

A H Security arra hívja fel a figyelmet, hogy a régi trükkök nem halnak ki, időről-időre újra előkerülnek, hogy a gyanútlan, óvatlan internetezőket rászedjék. Újszülöttnek minden vicc új, így érdemes néha elővenni emlékeztetőül ezeket a dolgokat. Például azt, hogy nem érdemes minden parancsot (még ha az elsőre ártalmatlannak is látszik) a webes leírásokból, howtokból közvetlenül a parancssorba másolni, mert a végén nagy csodálkozás lehet a vége. Vagyis: amit másolsz, az nem (biztos, hogy) az, amit látsz.

Forrás: http://hup.hu/cikkek/20130417/ujszulottnek_minden_vicc_uj_a_copy_and_paste_veszelyei

 

Egy újszülöttnek minden vicc új.

Egy újszülöttnek minden vicc új. Van egy ilyenféle mondás.

Körülbelül harminc éve hallottam ezeket a számomra még ma is kedves vicceket, melyeket szemezgettem a sok kedvenc közül. Ez alatt a harminc év alatt, már az akkori újszülöttek is nagyjából felnőttek, de lehet, hogy sikerül egy kis vidámságot varázsolni a szívükbe, aminek én is szívből örülnék!

 

Az állatok elhatározzák, hogy az erdő tisztasága védelmében, egy bizonyos, kijelölt helyre végzik kis, és nagy dolgukat.

Egy darabig mindenki be is tartja ezt, ám egyszer csak sokuknak feltűnik, hogy nyuszika hol ide, hol oda végzi szükségét. Természetesen ezért felelősségre is vonják.

-nyuszika, nem tudod mi a szabály?

-de igen tudom

-akkor mi, az hogy nem ahhoz tartod magadat?

-hát jó, ha így reámpirítottatok elmondom.

A medve mindig velem egyidőben végezte a nagydolgát. Egy darabig nem is volt ez probléma, de egyszer csak megkérdezte tőlem. Nyuszika, hullik a szőröd? Én jóhiszeműen, és szinte már büszkén válaszoltam neki, hogy nem, nem hullik. Erre ő, akkor jó! Utána fogott és kitörölte velem a hátsóját!

Forrás: http://toredekektortenesek.blogter.hu/361193/egy_ujszulottnek_minden_vicc_uj

 

„Aki nem tanul a történelemből, az arra ítéltetik, hogy újra átélje”

Keresztes Lajos

2002. október 24., csütörtök 10:34
 

[...] Miként a legszegényebb német tartományban Mecklenburg-Előpomerániából is tízezrek költöznek évente délre, hogy a „borzalmas” CDU/CSU „diktatúrákban”, Bajorországban, Baden-Württembergben boldoguljanak, az otthon maradók, azonban szeptemberben további négy évre szavaztak bizalmat a katasztrofális eredményekért felelős SPD-PDS koalíciónak. [...]

Forrás: http://mno.hu/migr/aki-nem-tanul-a-tortenelembol-az-arra-iteltetik-hogy-ujra-atelje-743997

 

Kegyes Gábor:

Az emberiség nem tanul a történelemből

[...] Az emberiség nem tanul a történelemből. Ahogy a mondás tartja a történelem, megismétli önmagát. A háborúk, éhínség és sok más világ szintű probléma nem volna, ha történelemből megtanulta volna az emberiség. De addig is reménykedhetünk benn, hogy a történelem egyszer majd nem fogja ismételni önmagát és egy jobb világ, jön el.

Forrás: http://5mp.eu/web.php?a=kegyi&o=Qtf1zorpQE

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország öngyilkosság hitel adósság

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr665287875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása