Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapitalizmus 40/30. rész – Largo Winch

2012.01.26. 10:23 12nyil

 

Largo Winch

A Largo Winch egy belga képregénysorozat. Az első rész 1990-ben jelent meg, és az egyik legsikeresebb francia nyelvű képregénynek számít ma is. Készült belőle televíziós sorozat, videojáték és játékfilm is. Szerzői Jean Van Hamme író és Philippe Francq rajzoló. A Largo Winch egyenként 46 oldalas, színes albumokban jelenik meg, általában két album ad ki egy teljes történetet.

A sorozat főszereplője a 26 éves Largo Winch, született Largo Winczlav, aki arról értesül, hogy nevelőnapja, Nerio Winch, a "W Konszern" néven ismert üzleti birodalom tulajdonosa gyilkosság áldozata lett. Largo egyik napról a másikra a világ egyik leggazdagabb emberévé válik, de már az örökség átvétele előtt számos akadályt kell leküzdenie.

 

KövetkezőA Largo Winch az üzleti élet kegyetlen világába kalauzolja el az olvasót, amelyben minden a pénz, a hatalom és a haszon körül forog. A "farmernadrágos milliárdosnak" számos súlyos döntést kell meghoznia, miközben minden áron meg akarja őrizni tisztességét.

 

Largót számos mellékszereplő veszi körül, köztük nevelőapja volt munkatársai, John D. Sullivan, Dwight E. Cochrane és sokan mások. Egy török börtönben ismerkedik meg svájci barátjával, Simon Ovronnazzal, aki osztozik veszélyes és kellemes kalandjaiban egyaránt.

A sorozatot "Largo Winch - Az igazságosztó" címen magyar csatornák is vetítették 2002-től kezdve.

 

Magyar kiadás

  1. Az örökös (Képes Kiadó 2007, fordította Göntér Krisztina)
  2. A W konszern (Képes Kiadó 2007, fordította Göntér Krisztina)
  3. Ellenséges felvásárlás (Képes Kiadó 2008, fordította Bayer Antal)
  4. Business blues (Képes Kiadó 2010, fordította Bayer Antal)

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Largo_Winch

 

 

 

 

 

Largo Winch (film)

A Largo Winch 2008-ban bemutatott francia film, ami az azonos című belga Largo Winch képregénysorozaton alapul, de nem követi szorosan annak cselekményét. A filmet Franciaországban 2008. december 17.-én mutatták be, Magyarországi bemutatója 2009. március 5.-én volt "Largo Winch - Az örökös" címmel.

 

Largo Winch árvagyerek, akit Nerio Winch milliárdos egy másik gyermekkel együtt örökbefogadott, ám ennek tényét titokban tartja mindenki előtt. A két gyermeket egy közeli barátja és annak felesége neveli fel, mintha saját gyermekeik volnának, Nerio csak titokban találkozik velük. Több mint húsz évvel később Nerio Winch-et meggyilkolják. A vállalatbirodalom, amit addig vezetett, bizonytalan jövő elé néz. Egyrészt a befektetők bizalmát nem szabad elveszíteniük, másrészt feltűnik egy orosz milliárdos, aki be akarja kebelezni a céget, és a részvények felvásárlásába kezd.

 

Az igazgatótanáccsal együtt átmenetileg Ann Ferguson irányítja a céget, azonban tudomásukra jut, hogy létezik egy örökös, ezért annak felkutatása válik a legsürgősebb feladattá.

 

Közben Largo Winch Dél-Amerikában van, Brazíliában, ahol lovagias módon megment egy lányt, Léát az erőszaktól és eltölt vele egy emlékezetes, szenvedélyes éjszakát. Reggelre azonban a lány eltűnik, helyette katonák jönnek és kábítószert találnak Largo holmijai között, amiről ő hiába állítja, hogy nem az övé. Tárgyalás nélkül egy börtönbe zárják, azonban már másnap sikerül megszöknie, bár ugyanakkor Goran, apja bizalmasa is eljött, hogy pénzzel kiszabadítsa.

 

Hongkongba érve Largót nem fogadja el az igazgatótanács örökösnek, előbb bizonyítania kell ezt a tényt. Largo felajánlja, hogy bemutatja a vállalati részvényeit, amit apja adott neki. Ehhez vissza kell utaznia Szerbiába, ahol azonban amikor kinyitja a részvényeket tartalmazó széfet, a vállalat biztonsági főnöke, Stephan Marcus és emberei támadnak rá, és elveszik tőle a papírokat, Largónak menekülnie kell. Marcus egy helikopterről hátbalövi, amint Largo éppen a tengerbe ugrik.

 

 

A vízben lebegve látomása van, apja beszél hozzá, és arra biztatja, hogy ne adja fel. A tengerparton tér magához. Sebét egy régi ismerőse, a közelben lakó Melina látja el.

 

Közben tárgyal Michail Korsky-val és Gorannal is beszél. Goran látszólag megegyezésre törekszik a biztonsági főnökkel, és annak megbízójával akar tárgyalni. Kiderül, hogy a megbízó Ann Ferguson, az ideiglenes elnök, aki azonban tartósan elnök akar maradni, és ezért a célért Largo megöletésétől sem riad vissza. Mint elmondja, Nerio Winch is az ő utasítása alapján halt meg.

 

Largo Winch megérkezik Hongkongba, ahol a biztonsági főnök igyekszik megakadályozni, hogy eljusson a vállalat központjához, Largo azonban lerázza üldözőjét.

 

Ann Ferguson egy megemlékezést vezet a részvényesek előtt Nerio Winch emlékére, de Goran levetíti azt a titokban készült felvételt, amin bevallja Nerio Winch meggyilkolását. Ann Fergusont letartóztatják.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Largo_Winch_(film)

 

 

 

 

Nero Winch, a dúsgazdag mágnás árvaházban nőtt fel, így örökbefogad egy fiút, Largo Winchet.

Ann Ferguson feltett szándéka, hogy megszerzi a hatalmas Winch vagyont, ezért megölik Nero-t, és hogy az öröklés egyszerűbb legyen, Largo-t is üldözőbe veszi.

Largo megesküszik, hogy kideríti az igazságot és bosszút áll, de közben éppen apja gyilkosai elől kell menekülnie.

Forrás: http://www.port.hu/largo_winch_-_az_orokos_largo_winch/pls/fi/films.film_page?i_film_id=99748

 

 

 

 

2011. július 9. 17:20, szombat

1990-ben jelent meg az első Largo Winch-képregény, melyet több mint egy tucat tovább történet követett.
A 2009-es filmes feldolgozás után pedig idén egy második részt is láthatunk, de egyelőre még nincs forgalmazója itthon.

Itthon 2009 márciusában mutatták be Largo Winch - Az örökös című francia filmet Jerome Salle rendezésében, nagyjából közepes érdeklődés mellett.
A film folytatása februárban került bemutatásra Amerikában, azonban nálunk még mindig nincs jele a premiernek.

Pedig az előzetes alapján itthon is érdekelhet pár embert a film, főleg, hogy Kristin Scott Thomas után most Sharon Stone-nal erősítettek az angol nyelvterületről.

Itthon a Largo Winch -et nem csak az első mozifilmből ismerhetjük, hanem a 2001-ben készült tévésorozatból, a Largo Winch - Az igazságtevőből is.
A koprodukciós szériában Paolo Seganti játszotta címszereplőt.
Aki pedig jobban szereti az örököst eredeti formájában, azaz állóképeken elnézegetni, az is örülhetett, hiszen 2007-ben a Képes Kiadó elkezdte a teljes kötetek kiadását magyar nyelven.
A 17 megjelent füzetből itthon eddig 4 került a könyvesboltokba: Az örökös, A W konszern, az Ellenséges felvásárlás és a Business Blues.

 

Forrás: http://www.sg.hu/cikkek/83160/sharon_stone_a_largo_winch_2_elozeteseben

 

 

 

Nos, mi az, ami minket ebből érdekelhet?

1. Largo Winch (= nagy győztes) halhatatlannak tűnik, életének nincs vége.

2. Aki őt örökbe fogadta, az nem más, mint Nero – ahogyan a keresztényüldöző császárt is hívták

3. Mindketten ugyanonnan származnak, Jugoszláviából (horvátországi szerb nemzetiségűként).

4. Largo hihetetlenül agresszív, állandóan kést dobál, még az igazgatósági tanács ülése közben is.

5. Vallásos tartalma is van a filmek, mert minden évben egy volt görögkeleti kolostorban tanítja 2 hónapon át a gyermek Largót a tapasztalataira Néró, és a legfontosabb Zukunft (= a jövő) részvényeket is egy görögkeleti szent portréképe (= tekintélye) rejti.

 

 

 

 

 

 

Mire tanít minket ez a francia (vallon nyelvterületről származó történet?

1. Lehet, hogy a római birodalombeli Néró halott, de átadta a hatalmát annak, akit kinézett magának.

2. Ennek a hatalomátadásnak a helye az USA, és a multinacionális pénzvilág.

3. Lehet, hogy felbomlik Jugoszlávia, de úgyis olyan hatalomhoz fognak jutni az agresszív délszlávok, amilyet mi el sem tudunk képzelni.

4. A hatalom csak rossz lehet, ezért mi ne is vágyjunk rá. Jobb, ha mi nem is álmodunk ilyenekről, mert úgysem vagyunk ehhez elég agresszívak – túl mimózák vagyunk mi ehhez.

5. Szegény Largo – alig vannak barátai, és soha nem talál valódi szerelmet. Ugye, nem akarunk ilyenek lenni?

 

 

 

Következtetések

 

Ilyen a világ.

A Názáreti Jézus példázatából először kinő egy izgalmas történet, de abban már csak az ember játszik szerepet, Isten személye nem.

Utána megjelenik a rossz, mint főszereplő, és legvégül – mindenhol a gonosz uralkodik.

Mint a 4 bölcsesség: „Ez nem az a bölcsesség, a mely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi.” (Jakab 3, 15.)

 

KövetkezőEz az a történet, amely már végképp eltávolodik bármi olyantól, ami érték lehet.

1. Csak a rossz oldalát tudja bemutatni a hatalomnak és a hatalom utáni vágynak.

2. Nemzeti identitásában szláv és angolszász világ között a bratyizás megbonthatatlan, melyhez asszisztál a pénzvilág Svájc vezetésével.

3. Néró neve és a görögkeleti egyház egyértelműen a két lábon álló római-görög birodalom hatalmát demonstrálja.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem wikipédia magyarország pénz magyarok befektető római birodalom názáreti jézus cégtulajdonos görög keleti egyház

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr193835717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása