Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kapitalizmus 40/16. rész - Adóparadicsom

2011.12.08. 10:01 12nyil

 

Offshore - mit jelent ez magyarul?

 

offshore. Mit is jelent az offshore ma, a 2010-es évek elején? Az offshore angol szó tükörfordítása parton túlit jelent. Azok a cégek nevezhetőek offshore cég nek, amelyek a cégbejegyzés országában nem tevékenykednek. Kevéssé tudott, de Magyarország is lehetőséget biztosít cégeknek, hogy adókedvezményhez jussanak, ha itthon nem végeznek tevékenységet. Az offshore cégbejegyzés célja általában az adóoptimalizálás, de többször és többször merül fel a kifejezés más pénzügyi tevékenységek kapcsán, például az ingatlan szektorban, az országok között kereskedelemben vagy az internetes szerencsejátékok, az e-kereskedelem témakörében is.

Az offshore másik, jobban ismert neve az adóparadicsom. Azért is nevezik így, mert az offshore cég a társasági adó nagy részét vagy teljes egészét nem kell, hogy kifizesse, és évente csak egyszer, valamilyen alacsony összeget kell befizetnie az offshore állam kincstárába. Emellett az adóparadicsomhoz a pálmafák és a naplemente képe is gyakran társul, lévén az offshore cégalapítás annyira elterjedt a világon, hogy az adott kisállamok komoly pénzhez jutnak belőle, valóságos paradicsommá fejlődve.

A offshore cégekre (mint ez mindenhol általános) a cégbejegyzés országától függően vonatkoznak a közzétételi illetve beszámolási kötelezettségek a megszabott személyekkel szemben (igazgató, tulajdonos stb.), de az offshore cég igen gyakran az adó mértékének csökkenése mellett ezen kötelezettségek terén is enyhébb szabályokat élvez. Európában legtöbbször kérnek valamilyen alapfokú könyvelést, számlavezetést, letétet, vezetői tanácsot, eredményességi jelentést, stb.

Az offshore cég országonként általában ugyanúgy szabályozott jogterület, mint a cégjog más területei. Gyökerei az Egyesült Királyság joggyakorlatáig nyúlnak vissza. Az offshore cégalapítás onnantól vált nyereséges üzletággá, amikor az angol királynő döntésére a Csatorna-szigetek adómentességet kezdtek élvezni (ezek a Jersey, a Man-sziget és a Guernsey). Ez egyfajta kollektív nemességet jelent, adómentesség cserébe védelmi erőfeszítéseikért. Természetesen a pénzintézetek és más pénzügyi cég és vállalatcsoportok hamar rátaláltak a lehetőségre, ami a parton túli (offshore) adózásban rejlett.

Az illetékességi területek jogalkotása rendkívül korrekt, igen nagy jogi szabadságot és titoktartást biztosítva az offshore cégtulajdonosok számára. De vigyázunk, a részletek minden egyes helyszínen mások lehetnek!

Magyarország és az EU általában károsnak, erkölcstelennek és etikátlannak tartja az offshore cégalapítás lehetőségét. Az itt megfizetendő magas adók (amelyek európai, sőt világviszonylatban is soknak számítanak) és a kiterjedt államapparátus fenntartási költségei az offshore adóelkerülés és az offshore cégalapítás irányába hatnak, de az állam természetesen ellenérdekelt marad.

Az offshore cégalapítás ennek ellenére ugyanúgy nem jogellenes, mint bármilyen más cégformához kapcsolódó ügyvitel.

Forrás: http://www.offshore-ceg.info/

 

 

 

 

SIKERES OFFSHORE

Adócsökkentés, vagyonvédelem kis és középvállalkozások számára

Kezdőlap

Az offshore szó jelentése parttól távol fekvő, illetve part menti. Ahogy a jelentése is utal rá, egy olyan vállalkozásról van szó, amely a bejegyzése szerinti országban (belföldön) nem végez gazdasági tevékenységet, üzleti aktivitása alapján külföldinek minősül.

Az offshore társaság lényegét a bejegyzés szerinti országában hatályos adójogszabályok határozzák meg, azaz azon adókörnyezet, amelyet adóparadicsomnak nevezünk. Az adóparadicsom elnevezés nagyon jól érzékelteti az ezeken a helyeken lévő sokkal kedvezőbb adózási feltételeket a magyarországihoz képest.

Adóparadicsomok azok az államok, illetve gazdasági szempontból önálló, de politikailag függő területek, amelyek az offshore cégalapítás számára különösen kedvező feltételeket biztosítanak, például:

  • Kedvező adózás
  • Minimális bürokrácia
  • Széleskörő diszkréció
  • Biztonság
  • Rugalmasság
  • Fejlett infrastruktúra

Mire használható egy offshore cég?

Egy offshore cégből vagy offshore struktúrából többféleképpen is hasznot lehet húzni. A cég haszonélvezője lehet az igazgató, a tulajdonos, vagy az anonim tulajdonos. Az ilyen személy előnyei azt hiszem egyértelműek: teljes rendelkezési joggal bír egy olyan cégben, melynek adóterhei minimálisak, senki nem lát bele az üzleti könyveibe, vagyona biztonságban van.

Hol használható jól egy ilyen struktúra:

  • adócsökkentés, nyereségadó csökkentése, optimalizálása a cél
  • nemzetközi kereskedelmi társaságok esetében
  • nemzetközi szolgáltató (munkaerő közvetítés, tanácsadás stb) cégeknél
  • külföldi beruházásoknál
  • finanszírozó társaságok esetében, akik teljes diszkréciót szeretnének
  • ahol kamatadó, árfolyamnyereség adó optimalizáslás a cél
  • értékpapírkereskedelem, üzletrészek adásvétele, osztalék fizetés esetén
  • amikor nem szeretnéd, hogy tudjanak a vagyonodról (vagyonvédelem)
  • szellemi alkotásnak minősülő eszközt hasznosítanak (jogdíj, szabadalom, védjegy, szoftver stb)
  • ha valaki egy presztízs céget szeretne birtokolni

Példa:

Tulajdonrész eladás offshore cégen keresztül

Nézzük meg, hogy ha például Te egy jól működő kft tulajdonosa vagy, amit valaki meg szeretne Tőled vásárolni valaki, akkor mit tehetsz. Eladod a hagyományos módszerrel a céget, ami után az értékesítésből származó bevétel miatt jelentős adóteherrel kell számolnod. Ha az előbbi cég nem a te közvetlen tulajdonodban volt, hanem az offshore céged tulajdonában, akkor a következő történik. A hazai cégben nincs tulajdonváltás, mert továbbra is az offshore cég birtokolja. Ugyanakkor az offshore cég tulajdonjoga cserél csak gazdát. Neked így itthon nem jelentkezik jövedelmed, így nem is kell adóznod. Az offshore cég adásvételéből befolyó pénzről az offshore országban kell adózni, ahol az ilyen jellegű bevétel adómentes.

Forrás: http://www.sikeresoffshore.hu/

 

 

 

 

MIT TAKAR AZ OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS?

Az offshore szó angolul annyit tesz, hogy parton kívül, parton túli. Az üzleti életben olyan vállalkozásokat neveznek offshore-nak, amelyeknek abban az országban, ahová be vannak jegyezve (székhely szerinti állam) nem végeznek gazdasági, kereskedelmi tevékenységet.

OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS HELYSZÍNEINEK ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

Az offshore cégalapítás helyszíneit gyakorta nevezik adóparadicsomoknak (tax heaven), mert számos kedvezményt és nagymértékben csökkentett adókötelezettséget biztosítanak offshore cégalapítás esetén. Ezek gazdaságilag önálló területek, kimondottan offshore cégalapítás számára kínálnak előnyös kikötéseket, például kedvező adózást, diszkrét ügyintézést a lehető legkisebb bürokráciával, rugalmas, fejlett infrastruktúra segítségével. Az offshore cégalapítás egyik meghatározó eleme az anonimitás és a diszkréció.

OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS ÉS ADÓZÁS

Általában az offshore-ként üzemelő gazdasági társaságoknak nem kell a székhelyükön forgalmi adót fizetniük, illetve a profitjuk után sem nyereségadóznak. Ez leegyszerűsíti a könyvelési feladatokat és kevesebb az ellenőrzés, auditálás, így a szervezeteknek jelentős adómegtakarításaik lehetnek. Egyes offshore cégalapítás helyszíneken számviteli nyilvántartások vezetése, illetve pénzügyi adatok (pl.: mérleg) állami szervek felé történő benyújtása sem kötelező.

OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS: FELELŐSSÉG ÉS TŐKEKÖVETELMÉNYEK

Az offshore cégalapítás leggyakrabban korlátolt felelősségű társaságként vagy részvénytársaságként történik. Az offshore cég tisztviselőit sok esetben ügyvéd segíti, s az alaptőkén kívül az offshore helyszíneken nincsen a felelősség vállalásnak meghatározott pénzbeli követelménye. Offshore cégalapítás esetén a törzstőke teljes egészében történő befizetése nem követelmény, jellemzően jelképes mértékű hozzájárulás szolgáltatása szükséges (pl.: 1 USA dollár).

OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS UTÁN: ALACSONY ADMINISZTRÁCIÓS TERHEK

A helyi, kedvezményes adókat a törvények biztosítják, ez által stabil gazdasági és pénzügyi körülményeket jelent offshore cégalapításhoz. Mivel nincsen jövedelemadó és forgalmi adó sem, a cégeknek nem kell könyvelniük, nincs számukra előírva kötelező könyvvizsgálat, megspórolják a könyvelési díjat és nem kötelesek jelenteni az állam felé gazdasági eredményeiket.

A nemzetközi gyakorlatban ilyen módon alapítanak céget nemzetközi kereskedelmi társaságok, egyéni szolgáltatók, holdingok, franchise rendszerek üzemeltetői, olyan szervezetek, amik ingatlan és föld tulajdonjogokkal foglalkoznak, munkáltató társaságok.

Ezek a szervezetek általában a nemzetközi kereskedelem területén látnak el feladatokat. Egy adott országból történő árubeszerzés és egy másik országnak való értékesítés profitja az offshore társaságnál, az offshore cégalapítás államában adómentes.

 

OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS AZ EU-BAN

Az Európai Unió tagállamai között több ország is igen kedvező offshore cégalapítás feltételeket biztosít. Az Unióban Man sziget és Madeira népszerű e téren. Ezeken a helyszíneken van ÁFA-regisztrálás is, ami a többoldalú tranzakciókhoz szükséges, így segítve az országok közötti nemzetközi kereskedelmet. Az offshore ügyletek nagy előnye, hogy az Unión belül még fiókirodával és kinevezz adóhivatalnokkal rendelkezni e tevékenységek lebonyolításához.

Az offshore szervezetek nagy része rendelkezik befektetési portfóliókkal, amik kötvények, részvények, befektetések, illetve készpénz szoktak lenni. Jelentős anyagi befektetéseket kifizetődőbb offshore számlán kezelni az anonimitás, illetve a megtakarítások (pl. örökösödési illeték) szempontjából, valamint egy stabil, kedvező gazdasági helyzetű ország sokkal jobb és biztosabb offshore helyszín, mint más, kockázatosabb országok: a választás joga a befektetőé.

OFFSHORE CÉG ÜZEMELTETÉSE

Az offshore cégalapítást követően a cég a világ bármely pontjáról üzemeltethető. Az offshore cégalapításra szakosodott szolgáltatók ismerik a helyi szabályokat. Amikre érdemes odafigyelni a helyszín kiválasztásakor: az ügyvitel legyen gyors és egyszerű, csekély bürokráciával. Jogilag és politikailag védett, megbízható, rugalmas jogi szabályozás, a tulajdonosok és cégvezetők személyét illető diszkrét magatartás (nominee).

OFFSHORE CÉGALAPÍTÁS ÉS NEMZETKÖZI ADÓTERVEZÉS

Európában és az Egyesült Államokban önálló tantárgyként oktatják már a nemzetközi adómenedzsmentet, ami az offshore és egyéb adófeltételeket optimalizáló tevékenységekbe nyújt betekintést. Nincs előre gyártott séma, bevált recept az adóoptimalizálásra és offshore cég létrehozására. Egy ilyen lépés eredményessége függ az adott országtól és annak jogszabályi rendszerétől, a szervezet profiljától és tevékenységi körétől, a tagoktól, stb. Érdemes a döntés előtt megvizsgálni és mérlegelni a vállalat pénzügyi kondícióit, céljait, a befektetetés mértékét és kidolgozott terv alapján hozzálátni a helyszín, társasági forma és egyebek kiválasztásához.

Adótervezés szempontjából fontos szempont, hogy valamely offshore cég állama rendelkezik-e kettős adóztatást elkerülő egyezménnyel valamely országgal. Offshore cégalapítás lehetséges olyan államokban is, amelyekkel Magyarországnak fennálló kettős adóztatást elkerülő egyezménye van. Az offshore cégalapítás helyszínének kiválasztása során figyelemmel kell lenni az offshore cég által végzett tevékenységre és sok esetben gondos adótervezés alapján választhatók ki a megfelelő struktúrák az adózási szabályok tükrében.

Egy offshore cég presztízse nemzetközi viszonylatban is magas, továbbá optimális adóviszonyokkal üzemel, anonim, képviselettel rendelkezik és vagyonbiztonságot nyújt.

OFFSHORE BANKSZÁMLA

Az offshore cégalapítást követően a nemzetközi forgalomban való részvételhez elengedhetetlen, hogy az offshore cég rendelkezzen bankszámlával. A legtöbb megfelelő bizalmasságot nyújtó helyszínen nyújtunk ügyfeleinknek bankszámlanyitásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat (pl.: Seychelles, Panama, Ciprus). Az offshore bankszámlák internetbanki felületen keresztül kezelhetők, amely lehetőséget biztosít a arra, hogy az offshore cég a világ bármely pontjáról átutalásokat kezdeményezzen, vagy fogadjon az offshore cégnek címzett utalásokat. Egyes offshore bankszámlák lehetőséget biztosítanak, hogy azokhoz credit, debit vagy prepaid kártyák legyenek kapcsolhatók, amelyek akár ATM vagy POS vásárlásra is felhasználhatók.

Forrás: http://www.e-cegalapitas.net/OFFSHORE-CEGALAPITAS/OFFSHORE-CEGALAPITAS.php

 

 

 

 

ADÓZÁS Az offshore cégek felhasználásával alacsony adóterhelésű gazdasági struktúrák alakíthatók ki mind a termelő, a kereskedelmi és szolgáltató szektorokban. Az alacsony adóterhelés elérhetősége az offshore cég által szerzett profit nulla, vagy rendkívül alacsony kulcsának köszönhető.

ANONIMITÁS Az offshore cégek jellemzően biztosítják tulajdonosaik, irányítójuk anonimitását. Az offshore cégek így a vagyon védelmére is alkalmassá válnak. Szintén alkalmasak az offshore cégek arra, hogy valamely piacon történő megjelenést egy vállalkozás úgy hajtson végre, hogy versenytársai előtt nem fedi fel tényleges befektetéseit.

RUGALMASSÁG Az offshore cégek szabályozza rugalmas, megfelelő szakértelemmel sokoldalú használatot biztosítanak.

PRESZTIZS Egyes alacsony adózású területek az anonimitás mellett magas nemzetközi és hazai presztízst is élveznek. Ügyfeleink tapasztalatai alapján sok esetben nemzetközi szinten bizalmatlanságot kelt egy magyar vállalkozással történő szerződéskötés, külföldi partnerek szívesebben fogadnak el egy nemzetközileg elismert pénzügyi központban bejegyzett társaságot partnerként.

ÜZLETRÉSZÁTRUHÁZÁS, CÉGELADÁS ADÓMENTESEN 

Amennyiben offshore cég tulajdonol üzletrészt, részvényt más társaságban, így például magyar Kft-ben., vagy Rt-ben, úgy az ezek átruházásából származó bevétel és a nyereség után az offshore cég sem nyereségadó, sem forgalmi adó fizetésére nem köteles. Az üzletrészek tulajdonlás, azok átruházásából származó jövedelem az offshore cégek egyik klasszikus felhasználási területe.

OSZTALÉK ÉS KAMATJÖVEDELEM ADÓMENTESEN 

Az offshore cégek egyik klasszikus felhasználási területe a más társaságokban fennálló részesedések, más cégek értékpapírjainak tulajdonlása, az ezekből származó jövedelem fogadása. Sok esetben kerülnek az offshore cégek felhasználásra más országban megvalósuló beruházások finanszírozására, amely jellemzően kölcsön formájában valósul meg. A beruházással kapcsolatban a kölcsön kamatai elszámolhatók költségként, a kapott kamat után az offshore cég nem köteles adó fizetésére.

TULAJDONOSOK ADATAINAK BIZALMASSÁGA 

A legtöbb offshore helyszínen az offshore cég tulajdonosainak adatai nem kerülnek állami szervhez (pl.: helyi cégnyilvántartás, Company Registry) benyújtásra. A cégek bejegyzéséhez a legtöbb offshore helyszínen nem szükséges a tulajdonosok kilétének a hatóságok tudomására hozása. Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor szükséges, hogy a tulajdonosok is megnevezésre kerüljenek, illetve vannak olyan helyszínek, ahol a cégnyilvántartás részét képezik az offshore cég tulajdonosának adatai is. Az offshore helyszíneken jellemzően lehetséges névleges tulajdonosok igénybevétele is

SZABADALOM, VÉDJEGY ÉS SZERZŐI JOGOK HASZNOSÍTÁSA 

A különböző szabadalmak, védjegyek az offshore cégek klasszikus felhasználási területe. Emellett az offshore cégek szintén felhasználhatók különböző szerzői jog által védett szellemi alkotások, így különösen szoftverek, filmalkotások, zenei művek hasznosításából befolyó bevételek fogadására. Ezen bevételek - az offshore cég bejegyzési országától függően - adómentesek, vagy egyes speciális esetben kiválasztott helyszíneken rendkívül alacsonyak.

OFFSHORE CÉG KÖNYVELÉSI KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL? 

Egyes offshore helyszíneken bejegyzett társaságoknak nincs kötelezettségük arra, hogy nyilvántartásokat vezessenek üzleti tranzakcióikról, így az sem kötelező, hogy könyvelőt alkalmazzanak, könyvelést vezessenek. Ennek oka az, hogy a székhely szerinti államnak fizetendő díjak nagysága (jellemzően fix 100-200 USA dollár évente) nem függnek attól, hogy az adott offshore cég mekkora bevételt vagy nyereséget realizált, így ezek rögzített szabályok szerinti kiszámítása sem kötelező, szemben Magyarországgal, ahol a számviteli és a társasági adóról szóló törvény alapján mérleget kell készíteni. Ezeken az offshore helyszíneken jellemzően nem szükséges állami vagy más szervek felé számot adni az üzleti tranzakciókról.
Ilyen helyszínek a Seychelles szigetek, Belize és Panama.

JUTTATÁSOK ADÓMENTESEN 

Egyes speciális helyszíneknek olyan kettős adóztatást elkerülő egyezményei állnak fenn Magyarországgal, amelynek alapján egyes juttatások, amelyeket a cégek juttatnak Magyarországra, nem adóztathatók Magyarország által. Amennyiben ezen juttatások a cég székhelye szerinti államban nem adókötelesek, úgy ezen jövedelmek teljes adómentességet élvezhetnek.

KÜLKERESKEDELEM 

Amennyiben valamely cég exportra termel, vagy külföldről importként szerez be nyersanyagokat, félkész vagy késztermékeket, úgy sok esetben lehetséges, hogy az ügyletek strukturálásával a nyereség jó része offshore cégben keletkezzen, amely után az offshore cég nem köteles adót fizetni.

Az egyes adómentességekhez további feltételek teljesítése lehet szükséges, így mindenképpen indokolt adójogi tanácsadás igénybevétele az alkalmazás előtt.

Forrás: http://www.offshorevilag.com/OFFSHORE-ELONYOK-HASZNALAT/OFFSHORE-ELONYOK-HASZNALAT.php

 

 

 

Indirekt üldöztetés

 

„Akkor mondának a Júda férfiai [a filiszteusoknak]: Miért jöttetek fel ellenünk?

Azok pedig mondának: Sámsont megkötözni jöttünk fel, hogy úgy cselekedjünk vele, mint õ cselekedett mi velünk.

Ekkor háromezer ember ment le Júdából Ethamba, a sziklabarlanghoz, és monda Sámsonnak:

Nem tudod-é, hogy a Filiszteusok uralkodnak mi rajtunk? Miért cselekedted ezt velünk?

Ő pedig monda nékik: A miképen cselekedtek õk velem, én is úgy cselekedtem velök.

És mondának néki: [Azért] jöttünk le, hogy megkötözzünk, és hogy a Filiszteusok kezébe adjunk téged.

Sámson pedig monda nékik: Esküdjetek meg nékem, hogy ti nem rohantok reám.” (Bírák 15, 10-12.)

 

A filiszteusok nem bírtak el Sámsonnal.

Ezért azt tették, hogy rávették a nép vezetőit, értelmiségeit, hogy nyomást gyakoroljanak Sámsonra.

Sámsonnak ugyanis nem volt problémája népe vezetőivel.

 

Ma is hasonlóan működnek a dolgok.

 

Egyáltalán nem számít bármilyen tette multinacionális cégeknek:

- Vagyonfelhalmozás felelősségvállalás nélkül.

- Családellenesség (inkább nőket foglalkoztatnak, mint férfiakat, és inkább olyan nőket, akik nem akarnak több gyermeket szülni.

- De a keresztények számára mindenik van valami véleménye, mi az erkölcsös, etikus.

 

Arról nem is beszélve, hogy mintha ki lenne számolva az emberek fizetése:

„éhen halni sok, megélni kevés”.

Aki esetleg úgy érti, hogy lakás hideg/meleg vízzel. Tisztálkodni hideg, inni meleg.

 

 

 

 

Gyülekezetek munkanélkülijei

 

Akkor kezd a dolog izgalmassá válni, amikor már azért kell elhagyni térségeket, hogy valaki máshol leljen munkát.

Mivel a gyülekezeti pásztorok, tanítók, prédikátorok többsége még a rendszerváltás előtt kezdte meg a szolgálatát, ezért nem értik, hogyan is lehet valaki munkanélküli?

Tulajdonképpen folyamatosan az adott személyeket okolják azért a helyzetért, amibe kerültek.

Nyílván vannak olyanok is, akik tehetnek arról, hogy munkanélkülivé váltak.

 

De a lényeg, hogy egy gazdasági háború kellős közepén vagyunk.

A munkanélküliek olyanok, mint a sebesültek, a hajléktalanok, mint az elhunytak.

 

A nemzetközi gazdasági folyamatoknak igenis oka van, és nem valami véletlenek sorozatából (mint az evolúció tana), hanem tudatos emberi döntések eredményeképpen változik a globális gazdasági helyzet.

 

Tulajdonképpen van néhány csoport egy hatalmas társasjátékban, és mi csak az eszközei vagyunk ennek a játszmának.

Néhány ilyen nagy játékos (csoport) a FED irányítói, OPEC és az arab államok, Izrael, Kína és India illetve a többi távol-keleti/délkelet-ázsiai népcsoport.

 

Ahhoz, hogy ne csak eszközök legyünk mások „húzd meg – ereszd meg” játékában, ahhoz nekünk is szereplőkké, játékosokká kell válnunk.

 

E nélkül javulás nem lesz, sőt a helyzet tovább romlik majd.

Persze lehetetlen teljesen elszegényedni, mindig jön „valami segítség”, aminek eredményeképpen tovább csökken az önálló döntési lehetőségek tere.

 

Persze mindig akadnak hívők, akik máshol kapnak munkát, és az elvándorlás így folyamatossá válik.

A gond ott van, hogy egy idő után már csak (és pont) olyan helyeken van számukra munkalehetőség, ahol biztosan nincs ébredés.

 

Azaz lassan vérzik el az Isten egyháza.

Mivel az elment emberek lelke (értelmi, érzelmi és akarati energiái) folyamatosan – lassan, de biztosan – csökken.

 

A probléma megoldása munkahelyek alapítása, hogy csökkenjen a munkanélküliség.

 

 

 

Milyen cégeket, vállalatokat kell alapítani?

 

Bármilyet, ami nem okkult és nem parázna.

Bármilyen cégformával, amilyenek csak vannak.

Bármi, ami nem törvényellenes.

 

Igyekezni kell kitölteni a teljes eseményteret, mert a globalizáció is ezt teszi.

 

„Ez pedig a Noé fiainak, Sémnek, Khámnak és Jáfetnek nemzetsége; és fiaik születének az özönvíz után.

Jáfetnek fiai: Gómer, Mágog, Madai, Jáván, Thubál, Mésekh és Thirász.

A Gómer fiai pedig: Askhenáz, Rifáth, és Tógármah.” (1Móz 10, 1-3.)

 

Jáfetnek fiai: Gómer, Mágog, Madai, Jáván, Thubál, Mésekh és Thirász.

A Gómer fiai pedig: Askhenáz, Rifáth és Tógármah” (1Krón 1, 5-6.)

 

Hogy mennyire keveset változott a magyar nyelv, mutatja, hogy Noé 3 fia közül 2-nek és leszármazottjaik csoportjainak teljesen érthető a neve magyarul.

1. Szem, szemiták – az isten ismeretének, látásának a népe.

2. Hám, hámiták – a hám a bőr legkülső rész, a név utal rá, hogy ezek a személyek időnként hajlamosak voltak a felületességre.

3. Jáfet, jáfetiták – e név feltetetően valamilyen élőlény növekedésével kapcsolatos (pl. tuja-fa)

 

Mi jáfetita nép vagyunk, Tógarma leszármazottjai, nekünk Istentől származó jogunk van a kiterjedéshez.

 

„Terjessze ki Isten Jáfetet” (1Móz 9, 27.)

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz magyarok biblia kapitalizmus aratás alkalmazott sámson cégtulajdonos értelmes ébredés tógarma

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr443447514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása