Könyvajánló

 

capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

augusztus 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

BMX 12/01. rész – feltételes prófécia

2013.07.03. 10:17 12nyil

 

 

„A Filadelfiabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja a Szent, az Igaz, a kinél a Dávid kulcsa van, a ki megnyitja és senki be nem zárja, és bezárja és senki meg nem nyitja:

Tudom a te dolgaidat (íme adtam elődbe egy nyitott ajtót, a melyet senki be nem zárhat), hogy kevés erőd van, és megtartottad az én beszédemet, és nem tagadtad meg az én nevemet.

Íme én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; íme azt művelem, hogy azok eljöjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.

 

Mivel megtartottad az én béketűrésre intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, a mely az egész világra eljön, hogy megpróbálja e föld lakosait.

Íme eljövök hamar: tartsd meg a mi nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat.

A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét,  a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.

A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.” (Jel 3, 7-13.)

 

„A Laodiceabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének  kezdete:

Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.

Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.

 

Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:

Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttasson ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.

 

A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

 

A ki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe üljön velem, a mint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében.

A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.” (Jel 3, 14-22.)

 

János apostolon keresztül feddő és intő üzenetek történnek a 2 gyülekezethez.

Az egyiknek szóló üzenet lényege, hogy Isten tudja, hogy kevés ereje van, ezért azt kell megtartania, amilye van.

A másik viszont sikeresnek tűnik, de az intés itt még keményebb.

 

Ma mind a két forma jelen van.

 

Pünkösdi-karizmatikus mozgalom (részlet)

A pünkösdi-karizmatikus mozgalom, pünkösdi mozgalom vagy pünkösdizmus napjainkban a fejlődő országok legdinamikusabban növekvő keresztény mozgalma, megújulási célú irányzata. Ezzel szemben Nyugat-Európában és különösen Észak-Amerikában, az elmúlt két évtizedben gyülekezeteikből folyamatos visszaszivárgás indult meg az evangélikál és a tradicionális egyházak felé. A mozgalom követői fontosnak tartják az Istennel való közvetlen és személyes megtapasztalásokat, élményeket. Fő jellemzői a Jézus Krisztusba vetett hit és a megtérés (metanoein) mellett a Szentlélekben (Szent Szellemben) való alámerítkezés (baptizo), melynek különböző bibliai jelei lehetnek.
 

{Az evangélikál szó helyesebb fordítása evangéliumi egyházak}

 

A wikipédia egy már meglévő folyamatról beszél, mely már ide is eljutott.

Ha eddig sikerült is ezt nem tudomásul venni, akkor mostantól kezdve ezt már nem lehet elkerülni.

 

A legerősebb evangéliumi egyházak Magyarországon a baptista (B) és metodista (M) közösségek. De még több ilyen kisebb felekezet is van, ezeket (X) betűvel jelölöm.

Így jön ki a BMX rövidítés.

 

Mi a BMX?

Olyan evangéliumi közösség(ek), mely(ek) teológiailag nem utasítják el a karizmák használatát, bár a gyakorlatban nem használják azokat.

 

Egy időben ezen felekezetek nehezteléssel tekintettek a karizmatikus közösségekre, mára már szívük megváltozott.

Istennek terve van ezekkel a BMX közösségekkel.

 

Ehhez „menekült” és „vendég” hívőket akar felhasználni.

Ezeknek a személyeknek a szellemét a Szent Lélek tárolóedényeként használva akarja a Mindenható a Szellemet megfogantatni ezekben a gyülekezetekben.

 

Mert kívánatosak a karizmák, de a karizmákkal és tekintélyekkel való visszaélések már olyan teret nyertek, hogy hívők tömegei lesznek készek elhagyni a karizmatikus közösségeket és BMX közösségeket látogatni.

 

Vendég = nem akar teljesen ott maradni, megvárja, míg a Szellem támaszt egy olyan következő ébredést, melyben már benne tud lenni.

Menekült = neki elege van már a karizmatikus visszásságokból, inkább lassabb tűzön, de biztosabb alapokon kívánja megélni a hitéletét.

 

Isten gyógyulást és vigasztalást akar adni a népének. Nem érdemes addig maradni egy gyülekezetben, amikor az ember már semmilyenféle hitéletet sem képes megélni.

 

A Szent Szellem még ebben az évtizedben újabb hullámot indít Magyarországon, de nem biztos, hogy be fognak tudni kapcsolódni ebbe az ébredési hullámba azok, akik leterheltek, elfáradtak vagy éppenséggel kiábrándultak.

 

Ne akkor menj el, amikor már semmi hited sem maradt, ne várd meg, míg teljesen leépülsz. Isten menedékhelyeket támaszt, melyeket a következő ismertetőjelek alapján fogsz tudni felfedezni:

 1. A pásztor/lelkész/prédikátor alázatos, szelíd személy. Nem mond azonnal véleményt más keresztény közösségekről, nem tartja magát felhatalmazva arra, hogy állandóan ítélkezzen mások felett. (Ésa 40.11 és 2Tim. 2, 22-26.)
 2. A hívők visszafogott lelkűek. Nem rohangálnak össze-vissza. (Jer. 14, 10)
 3. Az istentiszteleteken alapvetően nyugalom van jelen, nem pedig valami mániákus felpörgetettség. (1 Kor. 14.40)

 

Viszont lehetséges, hogy nem olyan a zenei szolgálat, amit az ember megszokott.

Bölcs ember megérti, hogy nem kaphat meg mindent.

 

Mindazonáltal amikor eljön a Szent Lélek ezekbe a BMX gyülekezetekbe, akkor igencsak látványos változások történhetnek akár ezen a területen is.

 

A karizmatikus hívők áramlása Magyarországon már több, mint 5 éve tart, és az elkövetkező 5 évben fel fog gyorsulni és ki fog teljesedni.

 

10 olyan pont van, melyekben ha nem változik meg az a karizmatikus közösség, amelyre jellemző, akkor a Mindenható elviszi onnan a juhait. (Jn 10, 27.)

 

 1. Erőszakosság és alázat hiánya.
 2. Nem Isten Igéjéről szól az Igehirdetés.
 3. Karizmákkal való visszaélés.
 4. Módszeresen betartanak testvéreiknek.
 5. Ajánlásokkal való visszaélés.
 6. Paráznaság az Istentiszteleteken.
 7. Bűntudattal való manipuláció.
 8. Hűtlenség.
 9. Nők bántalmazása.
 10. Érzéketlenség a testvérek iránt.

 

Az elkövetkező 10 héten át 10 bejegyzés erről a 10 pontról fog bővebben szólni.

 

 

 

Az alapprobléma az, hogy sokan összekeverik a borsólevest a borslevessel.

 

A karizma olyan, mint egy fűszer (pl. bors vagy a só) és nem pedig fő összetevő (például borsó vagy tészta).

 

A borsleves vagy a sóleves ugyan nagyon ízletes – hiszen bőven van benne fűszer – de pont az a gond, hogy túl sok van belőle a levesben. Ezért kárt okoz a Testnek.

 

 

Hogyan viselkedjen egy karizmatikus hívő egy BMX-ben?

 

Mit tegyen?

 1. Legyen rendszeres istentiszteletre járó személy.
 2. Hallgassa az Igehirdetést (Péld. 28, 9)
 3. Vegyen úrvacsorát (Jn 6, 53-56.)
 4. Olvassa a Bibliát
 5. Ha tud, vegyen részt más jellegű összejöveteleken is.
 6. Támogassa a lelkipásztort, a szolgálatokat.
 7. Öltözködésével kövesse a már létező szokásokat.
 8. Adakozni minden közösségben szokás. (5Móz. 16.16)

 

 

Mit ne tegyen?

 1. Ne akarjon olyan nagyon szolgálni nyilvánosan.
 2. Nem muszáj megszólalni, ha ott egy szabad mikrofon. Úgy kell a mikrofonhoz „hozzáállni”, hogy más inkább odaférjen mint a most jött személy.
 3. Ha nem kérdeznek, nem kell válaszolni.
 4. Teológiai viták kerülése a bölcs emberekre jellemző tulajdonság.
 5. Nem kell egyházreformot végrehajtani. Ez ugyanis 3féleképpen történhet a.) egyházi vezetők által b) létező belső mozgalom által c) Szent Lélek által.
 6. A karizma használata akkor jó, ha nem ismerik fel, hogy az karizma

 

Persze, ahogy telnek a hetek, hónapok és évek, úgyis sikerül ráhangolódni a helyi közösség lelkiségére, de az azért fontos, hogy a beilleszkedésnél nem várható el, hogy a befogadók alkalmazkodjanak mindenféle dologhoz.

 

Ők már megtették, hogy alkalmazkodtak és alkalmazkodnak is állandóan, amikor teológiai különbségekre nem elutasítással, hanem elfogadással válaszolnak. (1Kor. 12.22)

 

 

 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: biblia prófécia szent szellem jeruzsálemi katolikus értelmes ébredés

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr575385739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása