Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jurta 40/37 rész – Pihenés jurtában illetve jurta alakú épületekben

2013.03.25. 10:02 12nyil

 

 
Jurta Üdülőközpont. Bogácsi Termálfürdő területén található Jurta Üdülőközpont a szálláshelyek széles választékát kínálja a vendégek részére. Felépítésének köszönhetően a Jurta-házak kedvelt találkozási helye iskolások, baráti társaságok, cégek számára.

3 db Jurtaház található a területen. Az egyenként 6 db négyágyas szobából és egy úgynevezett osztályfőnöki apartmanból álló kör alakú házakban konyha és nagy társalgó is megtalálható, melyek igény esetén 10 db tetőtéri szobával bővíthetők.

A Jurta apartmanok családias, otthonos hangulatot nyújtanak az ide érkező vendégeknek.

Jurta apartmanok egyenként két hálószobával, kis konyhával, nappalival és zuhanyzóval rendelkeznek, ezen kívül a nyári idényben kerti bútorral felszerelt terasz is tartozik hozzájuk. [...]

Térítésmentes szolgáltatásaink:

Az egész évben nyitva tartó termálfürdő, májustól szeptember közepéig működő feszített víztükrű Jurta medence (28 ˚C), többfunkciós sportpálya, ping-pong asztal a Jurta házakban, sporteszköz kölcsönzés, bográcsozó, grillező, zárt parkoló. Főszezon: június 15- augusztus 22.

Forrás: http://www.programturizmus.hu/tpartner-jurta-udulokozpont-bogacs.html

 

 

Bogácsi Thermálfürdő területén található Jurta Üdülőközpont a mai kor igényeinek megfelelő színvonalas szálláshelyek széles választékát kínálja a vendégek részére. Felépítésének köszönhetően a Jurta-házak kedvelt találkozási helye óvodások, iskolások, baráti társaságok, cégek számára. 

 

3 db Jurta található a területen. Az egyenként 6 db négyágyas szobából és egy úgynevezett osztályfőnöki apartmanból álló kör alakú házakban konyha és nagy társalgó is megtalálható, melyek igény esetén 10 db tetőtéri szobával bővíthetők. 
(A Jurtaházak 18 fő alatt nem vehetők igénybe, ellenkező esetben a min. 18 fő szállásdíját ki kell fizetni.) 

A Jurta apartmanok családias, otthonos hangulatot nyújtanak az ide érkező vendégeknek. 
Jurta apartmanok egyenként két hálószobával, kis konyhával, nappalival és zuhanyzóval rendelkeznek, ezen kívül a nyári idényben kerti bútorral felszerelt terasz is tartozik hozzájuk. 

Forrás: http://www.bogacs.szallasjegyzek.hu/hu/szallas/jurta_udulokozpont.html

 

Bogácsi Thermálfürdő

http://www.wellnessnapok.hu/place-bogacsi-termalfurdo.html

 

 

Jurta-camping Budaörs

Kellemes természeti környezetben, Budapest közelében található a Jurta-camping, amely teljesen felszerelt szálláshelyként várja a kirándulókat a régészeti parkban. Saját sátrakban, vagy a 6 db jurtában kínálunk egyedülálló pihenési lehetőséget.

 

 

 

Erdei iskola programokkal és nyári táborokkal is várjuk csoportok jelentkezését. Sportpályák, medence, játszótér, indián-falu, várszínház, halastó, íjászpálya, étkezési lehetőség, bográcsozó helyek, és büfé is található az intézményben.

forrás: http://www.szallaskereses.hu/page.php?471

 

 

Vármezői jurta camping

 

Vármezöi jurta camping

 http://www.magyarvagyok.com/16434/Szabo-Istvan/fotok/9101-Varmezoi-jurta-camping/

 

Jurta Kemping, Visegrád

 
A Dunakanyar egyik legszebb természeti környezetében, Pest megyében a Pilisi Parkerdő Zrt. Visegrádi Erdészetének gondozásában található a Jurta Kemping. A Visegrádon található kemping idén is nagy szeretettel várja az aktív pihenésre és kikapcsolódásra vágyókat május 1-től szeptember 30-ig.
 
A kemping elhelyezkedése nemcsak idegenforgalmi, hanem festői jelentőségű természeti környezettel bír. Budapesttől mintegy 40 kilométerre található. Szentendre és Esztergom felől a 11.-es számú főközlekedési útról közelíthető meg.
A kemping adottságait nézve remek lehetőséget kínál a sátorozók, kempingezők, osztálykirándulások táborozásaira, családok, csoportok szórakozására.
 
Az ide látogató Vendégeink számtalan lehetőségek közül választhatnak, a hasznos időtöltés céljából. A Duna közelsége, valamint a csodaszép történelmi városok, települések nevezetességei élményekben gazdag, hasznos programokat biztosítanak.
 
A kempingben megszállni vágyó vendégeket, kedvenceiket, háziállataikat is magukkal hozva szeretettel várjuk és fogadjuk.
 
 
 
 

Csiki Pihenőkert, Árpád-kori régészeti park, erdei iskola
és nyári tábor

 
 Honfoglalás-kori jurta falu
  • Eredeti technikával és anyagokból készült jurtákban alhatnak a vendégek, max. 50-60-főig
    (2-10 személyes jurtákban).
  • A nemezzel fedett sátrak padlóburkolattal és szőnyegekkel vannak ellátva. Ágyakat biztosítunk, hálózsákot vagy ágyneműt kérjük, hozzanak magukkal.

 

 

  • Az indián falu mellett kialakított camping részben saját sátrakban is lehetőség van a táborverésre, maximum 50-100-főig. Igény esetén sátrakat, matracokat és hálózsákokat is tudunk kölcsönözni, előzetes megrendelésre.

 Szolgáltatások:

  • A szálláshely területén a térvilágítás és a kamerás térfigyelő rendszer biztosított, a sátrakban éjszakai világítás és elektromos csatlakozási lehetőség is kérhető.
  • Tűzrakóhely, padok és asztalok szolgálják a sátrak mellett a kényelmüket.
  • A zuhanyzó és wc épülete a sátrakhoz közel található.
  • A tálalókonyhában tűzhely, hűtő, mosógép és mikrohullámú sütő használati lehetőség.
  • Gépjárművükkel a közelben parkolhatnak.
  • Esténként az előadóteremben projektoros filmvetítés, ill. zenés mulatság is rendezhető a csoport számára.

 Ellátás:

  • Igény szerint reggeli, ebéd, uzsonna, és vacsora, amelyeket egy közeli étteremből rendelünk meg, vagy a vendégekkel közösen készítünk el bográcsban és kemencében.
  • Korhű ételek, amelyek elkészítését ki lehet próbálni: lepény és kenyérsütés, kürtőskalács, pizza, indián kukoricalepény, sült malac, töltött csirke, csülök árpakásával, tárkonyos vadraguleves, római és középkori lakomák, stb.
  • "Zöld béka" BÜFÉ (üdítő, fagylalt, kávé, gyümölcs és finomságok)

 

forrás: http://www.csikipihenokert.hu/jurta.html

 

Csiki Pihenőkert – Jurta camping

A terület egy botanikus kertre hasonlít, szinte nincs két egyforma növény, gyönyörű nagy lombos fák, örökzöldek és cserjék teszik kellemessé a pihenést. Az élő természet folyamatainak, fejlődésének megismertetése, komplex ökológiai szemlélet kialakítása, és a természetvédelem fontosságának hangsúlyozása a célja az itt megvalósuló erdei iskola programoknak, amelyhez egy tankönyv is készült.


 Egész nyáron heti turnusokban váltva különböző napközis és bennalvásos kalandtáborokban vehetnek részt a gyermekek: régésztábor, kézműves tábor, honfoglaló nomád tábor, és indiántábor, amelyek során személyesen is megtapasztalhatják a régmúlt korok életét. A jelmezes játékok és kézműves foglalkozások mellett sok-sok sportolásra, fürdésre is lehetőségük van a kalandvágyó vakációzó gyermekeknek.


Az erdei iskola program és a nyári táborok élvezetesebbé tétele érdekében számos egyéb látványosság is épült az elmúlt években: indiánfalu, favár a várszínházzal, játszóterek, fazekasműhely, kenyérsütő kemence, füves és homokos sportpályák, íjászpálya, fürdőmedence és halastó.


Szálláshelyet a jurta faluban és a camping részben kínálunk az egy, vagy többnapos programra érkező csoportoknak (6 jurtában maximum 50 főig). Bográcsozási és igénytől függően napi háromszori étkezésre is lehetőség van. A Vendégeknek felhőtlen kikapcsolódását szolgálják a korszerű előadó és étkezőhelységek, vizesblokkok és a tágas parkolóhely is.

http://www.orszagoscegjegyzek.com/index.php?op=belso&id=31

 

Jurta Szer az Őrségben  

Jurta Szer az Őrségben Kercaszomor Falusi szálláshely

Nyugat Dunántúl régió

Vas megye

Cím: 9945 KercaszomorFő u. 68.
Telefon: 0670/394 6316
Nyitva tartás: május 1 - szeptember 30.
forrás: http://www.falusivakacio.hu/jurta-szer-az-orsegben

 

 

Szivélyes vendéglátást, programokat korrekt áron nyújtó szolgáltatók 

Hunrezervátum, Jurtaszer szállás, falusi vendéglátás; sátor és jurta
Bogádi Nikoletta, H-9945 Kercaszomor, Fő u. 68.

http://utielmenygyujto.network.hu/blog/uti_elmeny_gyujto_klub_hirei/szivelyes-vendeglatast-programokat-korrekt-aron-nyujto-szolgaltatok

 

OrfűFitt Jurtatábor és Kemping

Jurtatáborunkba várjuk azokat, akik kíváncsiak a nomád életmódra, akik szeretik a természetet de fontos nekik a kényelmes kikapcsolódás, azokat, akik kedvelik a megszokottól eltérő, kalandos üdüléseket, akik tényleg szeretnének kiszabadulni a négy fal közül!
OrfűFitt Jurtatábor és Kemping

Táborunkban 8 darab, öt ágyas kazah jurtában találnak szállást a hozzánk érkező vendégek. Minden sátor fa padlós, szőnyegekkel borított, világítással, elektromos csatlakozással ellátott. A kisebb sátrak ágyakkal, asztalkákkal, kisszékekkel és szekrénnyel felszereltek.
A tábor a vízről

A táborhoz modern vizesblokk tartozik meleg vizes zuhanyzóval, angol wc-vel. A kiszolgáló épületben található egy főzőfülke is, mely tányérokkal, poharakkal, gáztűzhellyel felszerelt. E mellett az épületben hangulatos büfé is üzemel, amely a megszokott italok mellett helyi specialitásokkal várja a felfrissülni vágyókat. Az udvarban tűzrakóhely biztosít lehetőséget a tábortüzezéshez, bográcsozáshoz; a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket pedig lengőteke, társasjátékok és más érdekes játékok várják.
A táborkaputól 20 méterre található stégünkön napozhatnak, horgászhatnak látogatóink, és innen indíthatják tófelfedező vízitúráikat a vizes sportok kedvelői.

forrás: http://www.utazok.hu/orfufitt-jurtatabor-es-kemping 

 

Köszöntjük Erdélyben, Vármezőn Európa legnagyobb Nomád Kempingjében!

Erdély - Vármező - Nomád Kemping

Nálunk minden eltöltött nap újabb és újabb élményeket hoz, hiszen egyrészt a környezetünk csodálatos szépsége, a magával ragadó erdélyi tájak, a wellness programok, a folklór és nomád programok mind-mind hozzásegítenek elődeink életvitelének megismeréséhez, testünk-lelkünk felfrissüléséhez és valami egyedi részesei lehetünk.

Amennyiben úgy dönt, hogy nálunk kapcsolódik ki, nálunk szál meg, biztos lehet benne, hogy igazi vendégszeretet fogja várni, és mindent megteszünk, hogy a lehető legélménydúsabb legyen a pihenése, kikapcsolódása, táborozása.

Vármező (románul Câmpu Cetăţii, németül Burgfeld) falu Romániában Maros megyében.
Nyárádremetéhez tartozik közigazgatásilag.
Marosvásárhelytől 38 km-re északkeletre a Kisnyárád (vagy Kiság)
és a Nagynyárád (Nagyág, vagy Vármezőpataka) összefolyásánál fekszik.
Nevét a felette magasodó Várhegyen állt egykori várról kapta. 
 
A jurta élettani hatásai:
Jurtában lakni, aludni különleges élmény és felfrissülés mindenkinek, de különösen a városi stresszből érkezőknek. A több ezer éves tapasztalat bebizonyította, hogy a jurta belső tere, a csak természetes anyagokból készült szerkezete és berendezése jó hatással van az emberi szervezetre. Mivel anyaga légáteresztő, vagyis a „ház” lélegzik, így folyamatos a friss oxigéndús levegő utánpótlása.
A fekhelyek tradicionális anyaga és formája valamint a térben való elhelyezésük mind azt a célt szolgálja, hogy az alvás pihentető és zavartalan legyen. Már 1-2 nap után megtapasztalható, hogy az esteleges alvászavarok és légúti panaszok jelentősen csökkennek, frissen, kipihenten ébrednek.
Önmagában a jurtában és a tiszta, egészséges környezetben való tartózkodás is jelentős rekreációs hatással jár, de ehhez még egyéb wellness lehetőségeket is kínálunk.
 
 

 

Nomád Kemping

http://www.szekelyszallas.hu/index.php?option=com_jomres&task=viewproperty&property_uid=1563

 

Ópusztaszer

http://www.opusztaszer.hu/szallas/szeri-kemping

 

Jurtaszállás az Akhal Teke pusztaménes területén

 

 

Vendégeinknek megmutatjuk az országban egyedülálló Akhal Teke ménesünket. Lehet nálunk lovagolni, lovastúrázni, ekhós szekerezni, lovagolást tanulni. Szomszédunk az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark, ahol egy nap alig elég a látnivalók bejárásához.

A szállás területén van egy nagy közös jurta, egy közös társalgó, ahol 30-40 ember kényelmesen elfér. A jurta középen egy nagy nyitott tűztér található és mellette büfé kocsi. A kazak és mongol jurtákban szőnyegek, heverők, takarók melegítenek. Egy jurtában legfeljebb hatan férnek el, és hat jurtánk van. A jurtákban mécses világít és nincs fürdőszoba. A hideg-meleg vizes fürdőkabinokat külön helyeztük el a jurták közelében.

 

http://www.programturizmus.hu/tdestination-meneslatogatas-nomad-szallas-opusztaszer-akhal-tege-jurtaszallas.html?f0=4&f3=4&fc=5

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország jurta

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr805166920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása