Könyvajánló

 





capitalismo.JPG

eleje.bmp

100 új gyülekezet

Társasházi lakás eladó, mely kibővíthető 62m2-ről 100m2-re

Információk a www.megveszem.tuti.hu weboldalon.

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Facebook oldaldoboz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kapitalizmus 40/12. rész - Hidrogén

2011.11.24. 09:16 12nyil

Egyszerű megoldást találtak a hidrogén tárolására

2011-09-26 11:16

A hidrogént a jövő olcsó és környezetbarát energiaforrásának tartják, hasznosítása azonban egyelőre technikai akadályokba ütközik: német kutatók most nagy lépést tettek azok áthidalására egy olyan technológia kifejlesztésével, amely egyszerre kínál megoldást a gáz tárolására és visszaforgatására.

autovsmotor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    A hidrogén kinyerése céljából már egy ideje foglalkoztatják a tudományt a hangyasav (HCO2H) és sói, az úgynevezett formiátok. Az eljárás alapvető problémája a hidrogénnel együtt felszabaduló szén-dioxid leválasztása. Egy vaskatalizátor segítségével azonban most sikerült erre megoldást találni - közölte Matthias Beller, a rostocki Leibniz Katalízis Intézet igazgatója. A Science című folyóiratban bemutatott rendszert - amelyet a Der Standard internetes kiadása (www.derstandard.at) ismertetett - az intézet a Rostocki Egyetemmel és a svájci Lausanne-i Műszaki Főiskolával együtt fejlesztette ki.
    Azáltal, hogy folyékony hangyasavból egyszerű, környezetbarát módszerrel lehet hidrogént előállítani, annak gázhalmazállapotban történő tárolása szükségtelenné válik. A hangyasav természetes, rovarokból és csalánból is kinyerhető sav, ezen kívül az ecetsav előállításának mellékterméke.
    Az eljárás során különválasztott üvegházhatású szén-dioxid tárolásán a kutatók még dolgoznak. Az egyik lehetséges út, hogy a gázt sók, úgynevezett bikarbonátok formájában kössék meg.
    A vaskatalizátoros módszer már szobahőmérsékleten jó hatásfokkal dolgozik, a legjobb eredmények azonban 80 Celsius-fokon érhetők el - fejtette ki Beller.
    A hidrogén előnye, hogy tisztán és széles körben bevethető, égése során csak víz keletkezik. Eddig csak drága katalizátorok - például ruténium - vagy fénysugárzást igénylő rendszerek segítségével sikerült hangyasavból hidrogént előállítani - az új rendszer így tetemes költségeket takarít meg.

(elemzeskozpont.hu, MTI)

Forrás: http://www.elemzeskozpont.hu/content/egyszer%C5%B1-megold%C3%A1st-tal%C3%A1ltak-hidrog%C3%A9n-t%C3%A1rol%C3%A1s%C3%A1ra

 

 

 

 

 

A Társaságot 2011. január 18. napján Dr. Kovács Sándor, Dr. Kovácsné Révész Viktória, Kovács Tas és Kovács Bence alapította, s a társaság tevékenységének célja, a hidrogén ipari méretű tárolásának kifejlesztése, gyártása (abszorberek, kémiai tárolók), illetve a hidrogén akkumulátor megvalósítása. Ezzel összefüggésben a szükséges fejlesztések és beruházások realizálása, és a megvalósult ipari termékek belföldi, uniós, és tengeren túli kereskedelme.

 

2011-09-23 19:50:21

A Napi Gazdaság cikke

A június 29-én tőzsdére bevezetett, a hidrogén akkumulátor, illetve a hidrogén meghajtású gépkocsi kifejlesztésén munkálkodó galgamácsai Biomedical Nyrt.-re az első tőzsdei kötés augusztus 9-én született, 420 forinton. Egy hétre rá már 1670 forinton járt az árfolyam − két it-tag ekkor be is jelentett 30-30 darabos értékesítést. További egy hét múlva − már a 2000 forint feletti sávban − a társaság közleménye szerint \"a tulajdonosok 15 000 részvényt értékesítettek\", ám ebből nem derül ki, hogy kik és kiknek. (A 8,55 millió darab, százforintos névértékű részvény 49,7-49,7 százaléka a feltaláló Végh Ferenc és Lengyel Zsolt Dávid tulajdonában van.) Szeptember 22-ig a tőzsdei parketten mintegy 1200 darab Biomedical-részvény cserélt gazdát 3301 forintos átlagos áron, úgy, hogy tegnap − tucatnyi kötésben − már 6648 forintig emelkedett az árfolyam.

Ezen az árszinten a Biomedical kapitalizációja már eléri az 53,5 milliárd forintot, miközben a cég 2010-es mérlege még ötmillió forintos jegyzett tőkét mutat ki, amelyet a tőzsdei bevezetésig 800 millió forintos szellemi apport emelt meg 805 millióra. Az augusztus 20-án közzétett féléves gyorsjelentés − minden közelebbi részletezés nélkül − 800 ezer forintos árbevételről és 86 ezer forintos profitról ad számot. A Biomedical azóta nem tett közzé semmilyen olyan információt, amely akárcsak távolról is alátámasztaná a két hónap alatti
16-szoros áremelkedés
t, ami − még ha csak tapasztalatlanságból adódik is − legalábbis felelőtlenség azokkal a kisbefektetőkel szemben, akik még hisznek a tőzsdei árfolyamok értékmérő szerepében.

Kovács Sándor, a társaság − civilben orvos − vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak elmondta, az árfelhajtás a céget is meglepte, és a társasághoz közel álló tulajdonosok a kétszer 30 darabos eladáson túl nem adtak el. A cég − a Lang und Schwarz AG segítségével − most készíti elő a részvények bevezetését a frankfurti értéktőzsde open market kategóriájába, és a vezérigazgató szerint az árfolyamlufi ebben sokat árthat. Az egy hónapja bejelentett 15 ezer darabos eladás a frankfurti bevezetéssel áll kapcsolatban, és azok a részvények nem jelenhettek meg a pesti parketten. A vezérigazgató utalt arra, hogy a frankfurti kereskedés árszintje jóval alacsonyabb lehet, mint a túlhajtott hazai tőzsdei ár.

 

Forrás: http://www.biomedicalnyrt.com/index.php?ref=display&article=A%20Napi%20Gazdas%C3%A1g%20cikke&id=12&page=0&lng=hu&clear=0

 

 

 

 

2011-10-10 18:44:02

A Biomedical hidrogén akkumulátorok eladására írt alá szándéknyilatkozatot

Hidrogén akkumulátorok eladására írt alá szándéknyilatkozatot a Biomedical Nyrt. a J.M.B. Diffusion and Conseil céggel- közölte a tőzsdén jegyzett Biomedical a BÉT honlapján hétfőn.

Budapest, 2011. október 10., hétfő (MTI)


A közlemény szerint a vevő 100 ezer darabot vásárol meg a termékből és 200 ezer darabot pedig "vásárlásra előjegyez". Az október 7-én aláírt szándéknyilatkozat közzétett szövegéből kiderül, hogy a Biomedical kötelezettséget vállalt arra, hogy "gyártás éretté" teszi a fejlesztését, a prototípus teszteléséről és annak időpontjáról egyeztet a vevővel.

 

Kovács Sándor, a Biomedical fő tulajdonosa korábban az MTI-nek elmondta: a környezetkímélő hidrogén akkumulátorok lényege az, hogy az elemekben és akkumulátorokban használt kénsavat hidrogénnel helyettesítik. A fejlesztéshez a társaság nem rendelkezett elegendő forrással, ezért kérték a tőzsdei bevezetést, hogy friss tőkét vonjanak be a cégbe. A tavaly novemberben 5 millió forint tőkével alapított Biomedical jegyzett tőkéjét 2011 januárjában 805,5 millió forintra emelték, a részvények névértéke ugyanekkor 10 ezer forintról 100 forintra változott.

 

A tőzsdei kereskedés 2011. június 29-én indult el a BÉT "B" kategóriájában. A papír a hétfői napot 7.500 forinton, a péntekinél 550 forinttal (7,91 százalék) drágábban zárta, de mindössze 72 darab részvény cserélt gazdát.

Forrás: http://www.tozsdeiskola.hu/hir/a-biomedical-hidrogen-akkumulatorok-eladasara-irt-ala-szandeknyilatkozatot_2011-10-10_1318265340.html

 

 

 

 

Újdonság a BÉT-en:

hidrogén helyettesítheti a kénsavat (2011. június 24. 10 óra 48 perc)

A főként Skandináviában elterjedt, nálunk még gyerekcipőben járó, hidrogénalapú energiatermelés területén tervezett fejlesztéshez gyűjt forrásokat pesti parketten a BÉT új szereplője, a Biomedical Computer Technologies Nyrt. A társaság egy találmányhoz jutott, melynek lényege: hidrogénnel helyettesítik a kénsavat a használt elemekben és akkumulátorokban. Nyolcmillió darab 100 forint névértékű részvény nyilvános kibocsátásával kívánnak friss tőkét bevonni.

A céget Kovács Sándor, Kovácsné Révész Viktória, Kovács Tas és Kovács Bence alapította még tavaly novemberben 5 millió forint alaptőkével. A cégadatok szerint a társaság főtevékenysége gyógyszer és gyógyászati termék nagykereskedelme. A budapesti székhelyű cég Galgamácsán rendelkezik telephellyel. A társaság jegyzett tőkéjét 805,5 millió forintra emelték 2011 januárjában, a részvények névértéke pedig ugyanekkor 10 ezer forintról 100 forintra változott.

 

Amint arról Kovács Sándor, a vállalat tulajdonos-vezérigazgatója korábban nyilatkozott: fuzionáltak a Hydro-Tár Kft.-vel, így a Biomedical egy találmányhoz jutott. A felfedezés lényege: hidrogénnel helyettesíteni a kénsavat a használt elemekben és akkumulátorokban. Mivel ehhez a fejlesztéshez a társaság nem rendelkezik elegendő forrással, ezért kérték a tőzsdei bevezetést. Nyolcmillió darab 100 forint névértékű részvény nyilvános kibocsátásával kívánnak friss tőkét bevonni.

 

A hidrogén alapú energiatermelés, mint a megújuló energia szektor egésze, főleg Skandináv országokban valamint Nyugat-Európában elterjedt, ahol már működő erőművektől, illetve folyamatos fejlesztésektől beszélhetünk - olvasható a társaság honlapján. Közép-Európa országaiban a fenti régiókhoz képest, mind a beruházások, mint a fejlesztések területén komoly lemaradás tapasztalható. Nyilvánvaló, hogy a recesszió és az egyes országok nemzetgazdaságában évek óta megfigyelhető negatív tendenciák nem kedveznek sem a beruházási, sem a befektetési kedvnek, főleg a megújuló energiaforrások területén, ahol a megtérülési idő hosszúsága is számottevő faktor.

 

Természetesen az EU e területtel kapcsolatos projekt támogatási tervei kiemelt fontosságú szerepet játszanak, továbbá sem e régiónak, sem a világnak nincs túl sok választási lehetősége a föld jövőjének biztonsága érdekében. A fosszilis energiahordozók és az általuk okozott környezeti károk lassan irreverzibilis folyamatokat generálnak a XX. század kezdete óta környezetünkben. A megújuló energiaforrások és ezen belül a mind "népszerűbbé váló" hidrogén lehet egyfajta kiút a környezeti válságból.

 

( Forrás: Munkatársunktól )

 

 

 

 

 

A Biomedical hidrogén akkumulátorok eladására írt alá szándéknyilatkozatot

Zöldtech * 2011.10.12

Hidrogén akkumulátorok eladására írt alá szándéknyilatkozatot a Biomedical Nyrt. a J.M.B. Diffusion and Conseil céggel.

A közlemény szerint a vevő 100 ezer darabot vásárol meg a termékből és 200 ezer darabot pedig "vásárlásra előjegyez". Az október 7-én aláírt szándéknyilatkozat közzétett szövegéből kiderül, hogy a Biomedical kötelezettséget vállalt arra, hogy "gyártás éretté" teszi a fejlesztését, a prototípus teszteléséről és annak időpontjáról egyeztet a vevővel.

Kovács Sándor, a Biomedical fő tulajdonosa korábban az MTI-nek elmondta: a környezetkímélő hidrogén akkumulátorok lényege az, hogy az elemekben és akkumulátorokban használt kénsavat hidrogénnel helyettesítik. A fejlesztéshez a társaság nem rendelkezett elegendő forrással, ezért kérték a tőzsdei bevezetést, hogy friss tőkét vonjanak be a cégbe. A tavaly novemberben 5 millió forint tőkével alapított Biomedical jegyzett tőkéjét 2011 januárjában 805,5 millió forintra emelték, a részvények névértéke ugyanekkor 10 ezer forintról 100 forintra változott.

A tőzsdei kereskedés 2011. június 29-én indult el a BÉT "B" kategóriájában. A papír a hétfői napot 7.500 forinton, a péntekinél 550 forinttal (7,91 százalék) drágábban zárta, de mindössze 72 darab részvény cserélt gazdát. (MTI)

Hozzászólások:

v. D. J. Zs.
2011.10.20, 23:56
Itt a cég hivatalos oldaláról származó információ:
http://biomedicalnyrt.c...age=1&lng=hu&clear=0#08
Ezt pedig én ajánlom mindenki figyelmébe, hidrogén fejlesztés kémiai módszerei:
http://www.archive.org/...eduoft#page/n3/mode/2up
Ezt a könyvet le kell tölteni (rövidke) és után elolvasni, a kísérleteket megfelelő laborban elvégezni. (Házilag is lehet, de szakember felügyelete mellett, mert veszélyes!) Viszont nagyon hatékony:
https://www.youtube.com/watch?v=6r6Hcbuqlgk

és a másik fontos video knowpub channel-ről:
https://www.youtube.com/watch?v=TinQ3iV403s

a.d.
2011.10.12, 09:19
"A környezetkímélő hidrogén akkumulátorok lényege az, hogy az elemekben és akkumulátorokban használt kénsavat hidrogénnel helyettesítik."

Ez egy érdekes akku lehet.

"a részvények névértéke ugyanekkor 10 ezer forintról 100 forintra változott."

Ez sem jó hír.

Forrás: http://zoldtech.hu/cikkek/20111011-akkumulator/

 

 

 

 

Új cég a tőzsdén

Forrás: napi.hu    2011-06-28

Várhatóan június 30-án érkezik a tőzsdére egy új cég, melynek tevékenységi köre sajátos, a hidrogén energiahordozóként való hasznosítása körül forog.

Engedélyezték a Biomedical Nyrt. tőzsdei bevezetését, amelynek tervezett és várható időpontja június 30- a. A cég alaptőkéje 805,5 millió forint, amely 8,055 millió darab 100 forintos törzsrészvényből áll. Ezek túlnyomó része a legutóbbi állapot szerint két magánszemély, Lengyel Zsolt Dániel és Végh Ferenc, kisebb része négy további magánszemély tulajdonában volt.

 

Mivel a Társaság 2010 novemberében alakult, ezért előre láthatólag a következő években minimális nyereséggel kalkulál. Amint a kibocsátási tájékoztató írja, a társaság tevékenységének célja "a hidrogén ipari méretű tárolásának kifejlesztése, gyártása (abszorberek, kémiai tárolók), illetve a hidrogén akkumulátor megvalósítása". Ezzel összefüggésben a szükséges fejlesztéseket és beruházásokat realizálná, és a "megvalósult ipari termékek belföldi, uniós, és tengeren túli kereskedelme" lenne a profilja. A dokumentumban két helyen is törénik utalás egy találmányra, amelynek szabadalmaztatása lenne a "külföldi terjeszkedés feltétele".

A tájékoztató elkészítésének időpontjában azonban a cég még nem rendelkezett bejegyzés alatt álló vagy bejegyzett szabadalommal. Ugyanígy nem látható az sem, hogy kinek és miért lenne érdemes a részvényekből vásárolnia a jól értesült bennfenteseken kívül. A cégadatokban szereplő fő tevékenységgel, a gyógyszerek, gyógyászati termékek nagykereskedelmével a jelek szerint a társaság mégsem tervez foglalkozni.

Forrás: http://bankweb.hu/cikk.php?id=3920

 

 

 

 

Hidrogén-akkumulátorban bízik egy magyar cég

Szentgáli Edit Forrai Mária Melinda - 2011.07.02. 16:51

 

 

Új cég a tőzsdei parketten, a kis papírok reneszánszát hozhatja az ősz a tőzsdén.

A figyelem a kis- és közepes társaságok felé fordulhat – állítják a szakértők -, ezek a cégek ugyanis kevésbé érzékenyek a globális folyamatokra, és nagy lehetőségeket rejtenek magukban. Így a következő időszakban nagy szerepet kaphat a környezetvédelem, a megújuló energia használása.

A Budapesti Értéktőzsdén a B kategóriába vezették be a Biomedical Computer Technologies Nyrt. papírjait. A céget magánszemélyek alapították a hidrogén ipari méretű tárolásának kidolgozása, illetve a hidrogén-akkumulátor kifejlesztése.

A nagy találmány lényegét Végh Ferenc feltaláló úgy foglalta össze: a hidrogénautók hátránya az, hogy a hidrogén tároló eszköze olyan nagy mérető és súlyú, hogy nem lehet a kocsival nagy távolságokat megtenni. A jelenlegi legjobb amerikai tároló 24 kilogramm/egy kiló hidrogén, de az ő találmányával egy autó kétszer akkora távolságot tudna megtenni, mint amekkorát ezzel az amerikai akkumulátorral lehet.

A benzinkutak helyett újfajta tárolóhelyek, szolgáltatók kellenének, olyasfajta rendszer lenne, mint a gázcsere-telepek hálózata. Az autós levesz a polcról két-három tíz kilós tartályt, és megy a kocsijával háromszáz kilométert.

A tőkebevonással a cég néhány év alatt megvalósíthatná a terveit – mondta Kovács Sándor vezérigazgató, aki abban bízik, hogy a találmány Magyarországon marad és magyar szabadalom lesz, és nem kizárt, hogy világhírnévre tesz szert a magyar hidrogén akkumulátor.

Utolsó frissítés: 2011-07-04 14:01:32

Forrás: http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/gazdasag-110405/a-hidrogen-akkumulatorban-bizik-a-magyar-ceg-.html

 

 

 

 

 

Kitekintés:

 

Miért amerikai tőzsde?

  • Közismert
    • Az amerikai nagyvállalatok mindennapjaink részévé váltak. A Dell vagy az IBM számítógépek, a Microsoft szoftverei vagy az Intel processzorok már régóta közismertek hazánkban is. Ismertek az internetes cégek is, mint az E-bay, a Google vagy a Yahoo. Ezen részvényeket az amerikai tőzsdéken jegyzik. Nap, mint nap hallhatunk arról is, hogyan változott a kőolaj világpiaci ára. Nem árt tudni, hogy a nyers kőolajat az amerikai NYMEX-en jegyzik. A NYSE, a NASDAQ és a NYMEX a leghíresebb amerikai értéktőzsdék, a világon szinte mindenki hallott már róla, különösen, ha az ember kapcsolatba került már valamilyen formában a tőzsdézéssel.
  • Évszázados hagyományok
    • 1792-ben brókerek egy kis csoportja egy platánfa alatt találkozott Manhattanben, és aláírták a Buttonwood Egyezményt, mely az államkötvények kereskedelmét szabályozta. Ezzel megszületett a New Yorki Értéktőzsde. Az 1800-as években látványos és gyors fejlődésnek indult, 1886-ban a napi forgalom már elérte az egymillió részvényt, és 1953 óta soha nem esett egymillió darab alá. 1896-ban bevezették a Dow Jones Industrial Average-t (DJIA), melynek kezdőértéke akkor 40.74 pont volt. Az évszázadok során az index értéke látványosan változott, több gazdasági összeomlást is túlélt. 2000-ben érte el történelmi csúcsát, mely 11723 pont volt. A 104 év alatt az indexértéke 288-szorosára nőtt.
    • A leghíresebb történetek között említhetjük a New Yorki Tőzsde fekete napját. 1929. október 24-edike, a fekete csütörtök a múlt évszázad leghírhedtebb tőzsdeösszeomlása volt. Aznap a kereskedés a megszokott mederben zajlott. Tizenegy óra felé nagy tételű részvénycsomagot dobtak a piacra, melynek hatására egyre többen próbáltak mindenáron megszabadulni részvényeiktől. Tizenkét órára már teljes pánik alakult ki a parketten. A tőzsde soha nem látott magas forgalommal zárta a napot, mindösszesen 13 millió részvény cserélt aznap gazdát
    • A 90-es évek végén az internetes részvényárak rövid idő alatt az egekbe szöktek. Az óriási szárnyalás 1996-tól 2000-ig tartott. Az Intel árfolyama 6 dollárról 73 dollárra, a Microsoft 4 dollárról 53 dollárra emelkedett. A négy évvel korábbi árfolyamokhoz képest 2000 januárjára a Yahoo értéke a 63-szorosát, míg az Ebay a 31-szeresét érte. A NYSE számtalan ehhez hasonló érdekes történet színhelye volt az elmúlt 200 év során.
  • Kedvezőbb adózás
    • 2006. szeptember 1-től a magyar adójogszabályok kedvező irányba változtak az USA-ban való kereskedést illetően. Eddig az árfolyamnyereség adó 25 százalék volt, mely most 20 százalékra változik. További nagy előny, hogy veszteségeinket és a járulékos költségeket szembeállíthatjuk a nyereséggel, és elhatárolhatjuk a legutóbbi két év tekintetében, ráadásul a nyereségek után EHO-t sem kell fizetnünk.
  • Virágzó tőzsdekultúra
    • Az amerikai tőzsdekultúra egyedülálló a világon. Az amerikaiak mindennapjaivá vált a tőzsdei kereskedés, sok esetben általános köznyelvi téma ugyanúgy, mint a helyi városi események vagy az időjárás. Több milliós tömegek kereskednek részvényekkel, és elmondhatjuk azt is, hogy az USA tőzsdék a daytrade-erek paradicsoma. Ez a daytrade gondolkodásmód testesül meg az egész tőzsderendszerben és a brókerdíjakban is. Mivel nagy a kereslet a tőzsdei szolgáltatások iránt, ezért a választék meglehetősen nagy, nemcsak brókercégekben, hanem egyéb kapcsolódó szolgáltatásokban is. A fejlett pénzügyi gondolkodás másik jele, hogy a lakosság - közvetlenül vagy közvetve - megtakarításait jelentős részben (kb. 35%) részvényekbe fekteti. Ez világviszonylatban is kiemelkedő. Egy ilyen pénzügyileg fejlett és virágzó környezetben a kereskedés változatos élményt biztosít. Ennél kedvezőbb környezetet nehezen találhatnánk befektetéseinknek, és nem véletlen az sem, hogy a legnagyobb spekulánsok is az amerikai tőzsdéket választották.
  • Kedvező brókerdíjak
    • Az amerikai brókerdíj rendszerben a fejlett daytrade kultúra tükröződik. A díjakat általában nem forgalomarányos százalékban, hanem részvény darabszám szerint határozzák meg. Ma már egy részvényt mindösszesen fél cent brókerdíj ellenében megvásárolhatunk. A legkisebb árelmozdulás viszont egy cent. Ez azt jelenti, hogy ha részvényünk kedvező irányba mozdul el, akkor máris nyereségben vagyunk. Ez a brókerdíjszabás világviszonylatban is nagyon kedvezőnek mondható.
  • Színvonalas kereskedő - és elemző programok
    • A kiemelkedő amerikai tőzsdei színvonal az elemző- és kereskedő programokban is megjelenik. A világon az amerikai brókercégek által kínált programok a legszínvonalasabbak, és itt található a legnagyobb választék is. Ezen szoftverek szinte az összes indikátort és tanulmányt tartalmazzák, néhol kiegészülve jó néhány hasznos funkcióval, mint például különböző grafikai és rajzolási lehetőségek, kész stratégiák, backtest. Elmondhatjuk, hogy az amerikai szoftverek a lehető legtöbb oldalról támogatják a felhasználót a tőzsdei kereskedésben.
  • Hatalmas forgalmak, magas fokú likviditás
    • A legnagyobb vállalatok részvényeinek forgalma több millió darab naponta. Ez önmagában is óriási forgalmat jelent. Ilyen nagy részvényekből nemcsak egy-két darab, hanem több tucatnyi is van, és ezek a világon a legkeresettebb részvények. Csak néhányat említve közülük: Microsoft, Intel, Yahoo, General Electric, Ebay, Cisco, Dell, IBM, Oracle. Ha megnézzük ajánlati könyveiket, a vételi és az eladási ár közötti különbség általában a legkisebb elmozdulási egység, azaz egy cent szokott lenni. Ez azt jelenti, hogy ezen részvények annyira likvidek, hogy egy cent differenciával szinte bármikor kimenekülhetünk pozíciónkból. A világ minden szegmenséből aktívan és nagy tételben kereskednek a fenti óriásvállalatok részvényeivel, és magas likviditásuknál fogva ezek a legalkalmasabbak a kereskedésre. Az USA tőzsdék összforgalmát tekintve a napi volumen meghaladja a 60-70 milliárd dollárt.
  • Világszínvonalú részvények
    • Az amerikai tőzsdéken jegyzett részvények többsége régóta működő, nagy hagyományokkal rendelkező nagyvállalat, melyek stabil fundamentális háttérrel rendelkeznek. Tevékenységüket a világon mindenhol figyelemmel kísérik, hiszen több száz olyan multinacionális vállalatot jegyeznek az USA-ban, melyek a világ nagy részén stabil piacokat építettek ki. Tőkeerejükből és népszerűségükből kifolyólag ezek a világ legnagyobb forgalmú és leglikvidebb részvényei, melyek kiváló lehetőséget nyújtanak a tőzsdebefektetésekhez.
  • Mindig van éppen megfelelő részvény
    • Az USA tőzsdéken több mint 25 ezer részvénnyel kereskednek, melyeket egyszerre figyelemmel kísérni szinte lehetetlen. Az óriási részvényválasztékból következően mindig fogunk olyan részvényt találni, amivel érdemes éppen spekulálni, vagy amibe éppen megéri befektetni. Ehhez semmi másra nincs szükség csak kitartó kutatómunkára a grafikonok területén. Ez az amerikai tőzsdék egyik óriási előnye.
  • Magyar részvény az USA-ban

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország magyarok pszichológia kapitalizmus tőzsde befektető cégtulajdonos

A bejegyzés trackback címe:

https://100ujgyulekezet.blog.hu/api/trackback/id/tr93407873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása